Colníci a policajti použili počas spoločných kontrol áut mobilný skener

NETKY.SK • 2 Júl 2014, 15:40 • 2 min
Colníci a policajti použili počas spoločných kontrol áut mobilný skener

NITRA - Nitrianski colníci v spolupráci s novozámockými policajtmi kontrolovali počas uplynulého týždňa motorové vozidlá v okrese Komárno.

slovakia

left justify in out

Cieľom bolo odhalenie nelegálnej prepravy tovaru podliehajúceho spotrebným daniam, kontrola nadobúdacích dokladov k prepravovanému tovaru, zamedzenie nelegálnej cezhraničnej prepravy odpadov a kontrola fejkového tovaru. Policajti sa zamerali najmä na kontrolu technického stavu vozidiel a na kontrolu prítomnosti alkoholu či iných návykových látok v organizme vodičov. Počas kontrol použili aj špeciálne mobilné skenovacie zariadenie.
     

„Colníci s policajtmi spoločne skontrolovali 40 nákladných automobilov, päť dodávok a jeden autobus. Mobilný skener preveril 20 nákladných áut. Počas kontroly nebolo zistené porušenie colných, daňových či iných predpisov. Tieto súčinné kontroly sa však ukazujú ako efektívne, prospešné a budeme v nich pokračovať,“ informoval hovorca Colného úradu Nitra Stanislav Pacher. 
     

Nitrianski colníci a novozámockí policajti kontrolovali vodičov v piatok 26. júna na parkovisku pri obci Okoličná na Ostrove v okrese Komárno. Počas akcie kontrolovali autá na prítomnosť tovaru, ktorý podlieha spotrebným daniam, predovšetkým minerálny olej, lieh a tabak a tovar, ktorý podlieha ochrane práv duševného vlastníctva. Kontrola bola zameraná aj na prepravné doklady v súvislosti s prepravovaným tovarom, ložný priestor automobilov a kabínu vodiča. Zo strany polície boli kontroly zamerané najmä na technický stav vozidiel. Vodiči absolvovali aj dychovú skúšku na kontrolu prítomnosti alkoholu či iných návykových látok v ich organizme.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies