Colníci a policajti kontrolovali zábavné podniky: Zamerali sa na predaj riedeného alkoholu a nelegálnych cigariet

NETKY.SK • 15 Apríl 2014, 11:08 • 2 min
Colníci a policajti kontrolovali zábavné podniky:  Zamerali sa na predaj riedeného alkoholu a nelegálnych cigariet

BRATISLAVA/NITRA - Nitrianski colníci spolu s policajtmi kontrolovali cez víkend zábavné podniky. Cieľom bolo trinásť podnikov v okrese Komárno.

slovakia

left justify in out

Zamerali sa na predaj riedeného alkoholu a nelegálnych cigariet, ale zistili hlavne nedostatky pri dodržiavaní zákona o elektronických registračných pokladniach. "V jednom prípade udelili pokutu na mieste vo výške 500 eur a jedna elektronická registračná pokladňa bola colným úradom zaistená," uviedol hovorca Colného úradu Nitra Stanislav Pacher.

 

Kontrolná akcia bola počas uplynulého víkendu v noci zo soboty na nedeľu. Na jednej z diskoték zistili, že podnik nepoužil pokladnicu na evidenciu tržby. V ďalšej prevádzke zase pokladničný doklad neobsahoval povinné údaje a do pokladnice nezaevidovali vklad hotovosti, za čo dostal podnik pokutu 500 eur. Colníci jednu pokladňu zaistili. V tomto prípade mali podozrenie, že kasa nespĺňa zákonné povinnosti o fiškálnom module. V tej istej prevádzke zistili aj porušenie zákona o spotrebnej dani z alkoholických nápojov. "Prevádzkovateľ podniku nevedel na mieste predložiť doklady preukazujúce spôsob nadobudnutia spotrebiteľského balenia liehu," uviedol Pacher. Colníci zabavili balenia liehu, ktoré neboli označené kontrolnými známkami. Za tieto delikty hrozí podniku pokuta vo výške 50 percent dane pripadajúcej na množstvo zisteného alkoholického nápoja, najmenej však 1 659 eur. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona