Coleman: Štyri body by mohli stačiť. Je to možné, ale i ťažké

NETKY.SK • 23 Marec 2016, 16:37 • 2 min
Coleman: Štyri body by mohli stačiť. Je to možné, ale i ťažké

CARDIFF - Tréner waleskej futbalovej reprezentácie Chris Coleman verí, že štyri body z troch stretnutí v základnej B-skupine na majstrovstvách Európy vo Francúzsku (10. júna - 10. júla) jeho mužstvu môže zabezpečiť prienik do osemfinále.

slovakia

left justify in out

Wales bude v "béčku" postupne čeliť Slovensku, Anglicku a Rusku. Do osemfinále postúpia prvé dve mužstvá z každej zo šiestich skupín a aj kvarteto najlepších z tretích priečok. "Pravdepodobne budeme potrebovať štyri body, aby sme šli ďalej. Je to možné? Rozhodne. Je to náročné? Áno," povedal Coleman pre Omnisport.

Kormidelník Walesu je presvedčený, že práve priaznivý výsledok úvodného vystúpenia jeho zverencov proti Slovensku (11. júna v Bordeaux) môže byť kľúčom k postupu do vyraďovacej fázy šampionátu. Zároveň však priznáva, že Walesanom môže zväzovať nohy dôležitosť stretnutia a málo skúseností z vrcholných podujatí. Wales sa prebojoval na veľký záverečný turnaj prvýkrát od MS 1958. "Prvý zápas hráme proti Slovensku a na ten sa všetci sústredíme. Samozrejme, budeme pod veľkým tlakom. Chceme, aby bol náš vstup do turnaja úspešný - je to však pre nás neznáma, nikdy sme na majstrovstvách Európy neboli," doplnil 45-ročný kouč.

Walesania si vo štvrtok večer v Cardiffe v medzištátnom prípravnom stretnutí zmerajú sily so Severnými Írmi, druhý duel počas marcového asociačného termínu odohrajú Colemanovi zverenci v pondelok 28. 3. v Kyjeve proti inému účastníkovi ME Ukrajine. Wales sa v týchto zápasoch musí zaobísť bez čerstvo dvojnásobného otca Garetha Bala z Realu Madrid a zraneného stredopoliara londýnskeho Arsenalu Aarona Ramseyho. "Ak vezmete Bala a Ramseyho hociktorému tímu - jednoducho, nie je možné, aby ste mi povedali jedno mužstvo na zemeguli, ktorému by títo dvaja nechýbali. Taký je však medzinárodný futbal, občas vám niekto chýba, stále však môžete bojovať ako tím," vyhlásil rodák zo Swansea Coleman. Záložník FC Liverpool Joe Allen pre oficiálny web národnej asociácie FAW dodal: "Tieto dve stretnutia nám ukážu, kde sa nachádzame. Záverečný turnaj sa blíži. Je len na nás, aby sme vo Francúzsku ukázali, čo vieme."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies