Coleman: Či postúpime alebo nie, po MS 2018 skončím

NETKY.SK • 9 Júl 2016, 13:05 • 2 min
Coleman: Či postúpime alebo nie, po MS 2018 skončím

CARDIFF - Tréner waleskej futbalovej reprezentácie Chris Coleman nemá v úmysle pokračovať pri národnom mužstve svojej vlasti po skončení majstrovstiev sveta 2018 v Rusku.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťšesťročný kormidelník priviedol Walesanov do semifinále ME vo Francúzsku a chystá sa na poslednú misiu s "drakmi". "Som si istý, že to bude môj posledný cyklus pri mužstve, či postúpime alebo nie. Bol by som vo funkcii šesť alebo sedem rokov, čo je dlhý čas," citovala Colemana internetová stránka britskej BBC. Coleman pred začiatkom ME podpísal kontrakt, ktorý vyprší po skončení najbližšieho svetového šampionátu. Walesania sa v D-skupine európskej časti kvalifikácie stretnú s Rakúšanmi, Srbmi, Írmi, Moldavčanmi a Gruzíncami.

Rodák zo Swansea prevzal waleský národný tím v januári 2012. Mužstvo okolo hviezdneho Garetha Bala preniklo na prvý veľký záverečný turnaj po 58 rokoch a okamžite vylepšilo najlepší doterajší výsledok - na MS 1958 skončil Wales vo štvrťfinále, na európskom šampionáte v "krajine galského kohúta" prenikol medzi elitné kvarteto.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies