Coldplay zverejnili video so skladbou Oceans

NETKY.SK • 24 Apríl 2014, 17:03 • 2 min
Coldplay zverejnili video so skladbou Oceans

LONDÝN - Britská kapela Coldplay zverejnila video, v ktorom predstavuje skladbu Oceans. Záznam pochádza zo šou BBC Radio 1 Live Lounge. Pieseň Oceans je súčasťou očakávaného albumu Ghost Stories, ktorý londýnske kvarteto plánuje vydať 16. mája.

slovakia

left justify in out

Z nahrávky pochádza aj singel Magic či skladba Midnight, ku ktorým skupina už ponúkla videoklipy.

 

Kapela tiež zverejnila trailer k televíznemu špeciálu s názvom Coldplay : Ghost Stories, ktorý by sa mal dostať do vysielania v máji. Program ponúkne záznam koncertu, počas ktorého Coldplay v marci v Los Angeles predstavili približne 800 fanúšikom a fanúšičkám všetky skladby zo spomínanej nahrávky. O réžiu sa postaral Paul Dugdale. 

 

Formácia Coldplay vznikla v roku 1996 v Londýne. Prvý štúdiový album Parachutes vydala v roku 2000 a vďaka úspešnému singlu Yellow sa dostala do povedomia verejnosti. Na oceňovanú nahrávku nadviazala o dva roky neskôr druhá štúdiovka A Rush Of Blood To The Head, z ktorej pochádza napríklad skladba Clocks. Vďaka nej získali prestížnu cenu Grammy. V roku 2005 anglické kvarteto v zložení Chris Martin, Jonny Buckland, Guy Berryman a Will Champion vydalo tretí album X&Y, po ktorom nasledovala úspešná nahrávka Viva La Vida Or Death And All His Friends (2008). V októbri 2011 vyšiel ich zatiaľ posledný album s názvom Mylo Xyloto. Kapela celosvetovo predala viac ako 70 miliónov kópií nahrávok a získala sedem cien Grammy, na ktoré ich nominovali celkovo 25-krát. Na konte majú tiež osem Brit Awards, šesť Q Awards, päť NME Awards či štyri Billboard Music Awards. 

 

Informácie pochádzajú z webstránky www.nme.com a z archívu agentúry SITA.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies