Coldplay zverejnili lyric video k piesni Miracles

NETKY.SK • 23 December 2014, 16:53 • 2 min
Coldplay zverejnili lyric video k piesni Miracles

LONDÝN - Britská kapela Coldplay zverejnila lyric video k piesni Miracles, ktorú zložili pre film Angeliny Jolie s názvom Nezlomný (2014). V klipe sa preto objavujú aj zábery z tejto drámy o zosnulom americkom olympijskom bežcovi a vojnovom zajatcovi Louisovi Zamperinim.

slovakia

left justify in out

Frontman formácie Coldplay Chris Martin si nedávno v rozhovore pre americký magazín Vulture zažartoval o tom, ako sa začala jeho spolupráca s 39-ročnou filmárkou. „Dostal som správu, v ktorej stálo 'Stretneme sa na tajnom mieste. Vyzdvihne vás sedem bývalých členov Navy SEALs a zaviažu vám oči.'. Takže ma uniesli, udreli do hlavy a oslepili slzným plynom. Prebral som sa v kancelárii, kde Brad Pitt robil kľuky a Angelina Jolie tam iba tak sedela s korunou na hlave. Bol tam aj chlapík, ktorý mi pod krkom držal nôž. 'Napíš mi pieseň, lebo inak,' povedala. 'Áno. Presne to, čo povedala,' dodal Brad Pitt,“ opísal hudobník. 

 

 

Snímka Nezlomný je adaptáciou rovnomennej knihy Laury Hillenbrand, ktorá vyšla v slovenskom preklade v roku 2012. Autormi scenára sú Joel a Ethan Coenovci, Richard LaGravenese a William Nicholson. Vo filme si zahrali napríklad Jack O'Connell, Miyavi, Garrett Hedlund, Jai Courtney či Domhnall Gleeson. Do slovenských kín ho uvedú 5. februára 2015. 

 

Louis Zamperini prežil počas druhej svetovej vojny haváriu lietadla a 47 dní strávil na mori v záchrannom člne. Následne ho našli Japonci a dostal sa do zajateckého tábora, kde strávil dva roky. Zažil tam neľudské zaobchádzanie a kruté fyzické týranie. Neskôr ho prenasledovali nočné mory a mal psychické problémy. Nakoniec sa obrátil na Boha a odpustil svojim trýzniteľom. Zomrel tento rok v júli vo veku 97 rokov. 

 

Formácia Coldplay vznikla v roku 1996. Prvý štúdiový album Parachutes vydala v roku 2000 a vďaka úspešnému singlu Yellow sa dostala do povedomia verejnosti. Na oceňovanú nahrávku nadviazala o dva roky neskôr druhá štúdiovka A Rush Of Blood To The Head, z ktorej pochádza napríklad skladba Clocks. Vďaka nej získali prestížnu cenu Grammy. V roku 2005 anglické kvarteto v zložení Chris Martin, Jonny Buckland, Guy Berryman a Will Champion vydalo tretí album X&Y, po ktorom nasledovali nahrávky Viva La Vida Or Death And All His Friends (2008), Mylo Xyloto (2011) a Ghost Stories (2014). So všetkými štúdiovkami sa im pritom podarilo dobyť UK Chart. Kapela má na konte sedem cien Grammy, osem BRIT Awards, šesť Q Awards, päť NME Awards či štyri Billboard Music Awards. V novembri uviedli na trh počin Ghost Stories Live 2014. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies