Coldplay vydajú v novembri koncertný film a live album

NETKY.SK • 21 Október 2014, 13:45 • 2 min
Coldplay vydajú v novembri koncertný film a live album

LONDÝN - Britská formácia Coldplay vydá 24. novembra koncertný film a živý album Ghost Stories Live. Nahrávka vyjde na CD, DVD, Blu-ray a digitálne.

slovakia

left justify in out

Štúdiovku Ghost Stories uviedla skupina na trh v máji tohto roka, pričom dva mesiace pred vydaním album predstavili na koncertoch v Los Angeles. „Pre kapelu to bol naozaj špeciálny okamih. V kulisách magického divadla postavených skvelou partiou ľudí okolo nás sa naše sny premenili na skutočnosť. Bolo to prvý raz, čo nové pesničky počul niekto mimo nahrávacieho štúdia,“ opísal atmosféru vystúpení spevák Chris Martin.

 

Časť záznamu odvysielali už v čase vydania albumu. Kompletnou vizuálnou prezentáciou albumu Ghost Stories je však až tento koncertný film. Réžie sa ujal Paul Dugdale, ktorý má za sebou prácu na koncertných DVD Adele alebo Prodigy. S Coldplay spolupracoval už na predchádzajúcom živáku Coldplay Live 2012, ktorý nominovali na Grammy. 

 

Súčasťou vydania Ghost Stories Live 2014 bude aj audio nahrávka, ktorá vznikala od apríla až do júna tohto roka na koncertoch v Londýne, Sydney, Paríži, New Yorku, Kolíne nad Rýnom a Los Angeles. K dispozícii bude aj osem videoklipov spolu s doteraz nezverejnenými minifilmami k All Your Friends (2008) a Ghost Stories. 

 

Formácia Coldplay vznikla v roku 1996. Prvý štúdiový album Parachutes vydala v roku 2000 a vďaka úspešnému singlu Yellow sa dostala do povedomia verejnosti. Na oceňovanú nahrávku nadviazala o dva roky neskôr druhá štúdiovka A Rush Of Blood To The Head, z ktorej pochádza napríklad skladba Clocks. Vďaka nej získali prestížnu cenu Grammy. V roku 2005 anglické kvarteto v zložení Jonny Buckland, Guy Berryman, Will Champion a spomínaný Chris Martin vydalo tretí album X&Y, po ktorom nasledovali nahrávky Viva La Vida Or Death And All His Friends (2008), Mylo Xyloto (2011) a spomínaný album Ghost Stories. So všetkými štúdiovkami sa im pritom podarilo dobyť UK Chart. Kapela má na konte sedem cien Grammy, osem Brit Awards, šesť Q Awards, päť NME Awards či štyri Billboard Music Awards. 


Tracklist Coldplay - Ghost Stories Live 2014: 

DVD/Blu-ray: 
1. Always In My Head 
2. Magic 
3. Ink 
4. True Love 
5. Midnight 
6. Another's Arms 
7. Oceans 
8. A Sky Full Of Stars 
9. O 

Hudobné videá: 
1. Midnight 
2. Magic (Extended Director's Cut) 
3. A Sky Full Of Stars 
4. True Love 
5. Ink (Live at the Royal Albert Hall) 
6. All Your Friends 
7. Ghost Story 
8. Always In My Head (Artwork Animation) 

Alternatívne živé zostrihy: 
1. Always In My Head 
2. Oceans 

CD 
1. Always In My Head (Live at the Royal Albert Hall, London) 
2. Magic (Live at the Enmore Theatre, Sydney) 
3. Ink (Live at Le Casino de Paris, Paris) 
4. True Love (Live at the Enmore Theatre, Sydney) 
5. Midnight (Live at the Royal Albert Hall, London) 
6. Another's Arms (Live at the Beacon Theatre, New York) 
7. Oceans (Live at E-Werk, Cologne) 
8. A Sky Full Of Stars (Live at the Royal Albert Hall, London) 
9. O (Live at Royce Hall, Los Angeles) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies