Coldplay vydajú na budúci rok nové EP

NETKY.SK • 22 November 2016, 11:33 • 2 min
Coldplay vydajú na budúci rok nové EP

LONDÝN - Anglická rocková skupina Coldplay vydá na budúci rok nové EP. Líder formácie Chris Martin o najnovšom počine informoval prostredníctvom ich oficiálneho konta na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter.

slovakia

left justify in out

“Ahojte všetci, pracujeme na zopár nových piesňach pre budúci rok. Volá sa to Kaleidoscope EP,“ napísal. Ďalšie detaily o novinke, ktorá má názov ako jedna zo skladieb z ich siedmej štúdiovky A Head Full of Dreams (2015), kapela zatiaľ nezverejnila.

 

Coldplay vznikli v roku 1996 v Londýne. Prvý štúdiový album Parachutes vydali v roku 2000 a vďaka úspešnému singlu Yellow sa dostali do povedomia verejnosti. Na oceňovanú nahrávku nadviazali štúdiovkou A Rush Of Blood To The Head (2002), z ktorej pochádza napríklad skladba Clocks. Vďaka nej získali prestížnu cenu Grammy. V roku 2005 anglické kvarteto v zložení Chris Martin, Jonny Buckland, Guy Berryman a Will Champion vydalo tretí album X&Y, po ktorom nasledovali nahrávky Viva La Vida Or Death And All His Friends (2008), Mylo Xyloto (2011), Ghost Stories (2014) a spomínaná A Head Full Of Dreams. So všetkými pritom dobyli UK Chart. Kapela má na konte celkovo sedem cien Grammy, deväť BRIT Awards, šesť Q Awards či štyri Echo Awards.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona