Coldplay vydajú 4. decembra album A Head Full of Dreams

NETKY.SK • 6 November 2015, 11:14 • 2 min
Coldplay vydajú 4. decembra album A Head Full of Dreams

LONDÝN - Anglická kapela Coldplay vydá 4. decembra album A Head Full of Dreams. Fanúšikovia a fanúšičky si z očakávanej novinky už môžu vypočuť singel Adventure Of A Lifetime. Siedma štúdiovka formácie bude obsahovať celkovo jedenásť skladieb.

slovakia

left justify in out

Na albume sa podieľali Noel Gallagher, Beyoncé, Tove Lo či Merry Clayton, ktorá naspievala vokály v hite Gimme Shelter kapely The Rolling Stones. Skupina nahrávala štúdiovku v Malibu, Los Angeles a Londýne s produkčným tímom Stargate a častým spolupracovníkom kapely Rikom Simpsonom.


Formácia Coldplay vznikla v roku 1996. Prvý štúdiový album Parachutes vydala v roku 2000 a vďaka úspešnému singlu Yellow sa dostala do povedomia verejnosti. Na oceňovanú nahrávku nadviazala o dva roky neskôr druhá štúdiovka A Rush Of Blood To The Head, z ktorej pochádza napríklad skladba Clocks. Vďaka nej získali prestížnu cenu Grammy. V roku 2005 anglické kvarteto v zložení Chris Martin, Jonny Buckland, Guy Berryman a Will Champion vydalo tretí album X&Y, po ktorom nasledovali nahrávky Viva La Vida Or Death And All His Friends (2008), Mylo Xyloto (2011) a Ghost Stories (2014). So všetkými štúdiovkami sa im pritom podarilo dobyť UK Chart. Kapela má na konte celkovo sedem cien Grammy, osem BRIT Awards, šesť Q Awards či päť NME Awards.


Tracklist albumu Coldplay - A Head Full of Dreams:
01 A Head Full Of Dreams
02 Birds
03 Hymn For The Weekend
04 Everglow
05 Adventure Of A Lifetime
06 Fun
07 Kaleidoscope
08 Army Of One
09 Amazing Day
10 Colour Spectrum
11 Up&Up
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies