Coldplay ponúkli videoklip k piesni Adventure Of A Lifetime

NETKY.SK • 27 November 2015, 14:05 • 2 min
Coldplay ponúkli videoklip k piesni Adventure Of A Lifetime

LONDÝN - Anglická kapela Coldplay zverejnila videoklip k piesni Adventure Of A Lifetime. O réžiu animovanej novinky, v ktorej skladbu namiesto londýnskeho kvarteta prezentujú štyri opice, sa postaral Mat Whitecross.

slovakia

left justify in out

Pieseň sa bude nachádzať na očakávanom albume A Head Full Of Dreams, ktorý skupina plánuje vydať 4. decembra. Z nahrávky už predstavili prostredníctvom videa krátke ukážky všetkých piesní a tiež celú skladbu Everglow, v ktorej hosťuje manželka frontmana skupiny Chrisa Martina, herečka Gwyneth Paltrow. Dvojica sa v súčasnosti rozvádza. Na nahrávke bude možné počuť aj prezidenta USA Baracka Obamu spievajúceho skladbu Amazing Grace. Medzi hosťami sa objavia aj Beyoncé, Noel Gallagher, Tove Lo či Merry Clayton. Muzikanti nahrávali A Head Full Of Dreams v Kalifornii aj v Londýne. Na produkcii sa podieľali Stargate i častý spolupracovník kapely Rik Simpson.


Formácia Coldplay vznikla v roku 1996. Prvý štúdiový album Parachutes vydala v roku 2000 a vďaka úspešnému singlu Yellow sa dostala do povedomia verejnosti. Na oceňovanú nahrávku nadviazala o dva roky neskôr druhá štúdiovka A Rush Of Blood To The Head, z ktorej pochádza napríklad skladba Clocks. Vďaka nej získali prestížnu cenu Grammy. V roku 2005 anglické kvarteto v zložení Chris Martin, Jonny Buckland, Guy Berryman a Will Champion vydalo tretí album X&Y, po ktorom nasledovali nahrávky Viva La Vida Or Death And All His Friends (2008), Mylo Xyloto (2011) a Ghost Stories (2014). So všetkými štúdiovkami sa im pritom podarilo dobyť UK Chart. Kapela má na konte celkovo sedem cien Grammy, osem BRIT Awards, šesť Q Awards či päť NME Awards.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona