Coldplay dobyli UK Chart aj so šiestou štúdiovkou

NETKY.SK • 26 Máj 2014, 13:41 • 2 min
Coldplay dobyli UK Chart aj so šiestou štúdiovkou

BRATISLAVA - Anglická kapela Coldplay debutuje s novou štúdiovkou Ghost Stories (2014) na prvej priečke britského albumového rebríčka.

slovakia

left justify in out

Londýnskej formácii sa tak podarilo dobyť UK Chart už so šiestym albumom, keďže na vrchol tohto rebríčka sa dostalo aj jej päť predchádzajúcich štúdioviek. Z Ghost Stories sa v prvom týždni predalo 168-tisíc kópií, čím sa stal najrýchlejšie sa predávajúcim albumom tohto roka vo Veľkej Británii.

 

Formácia Coldplay vznikla v roku 1996. Prvý štúdiový album Parachutes vydala v roku 2000 a vďaka úspešnému singlu Yellow sa dostala do povedomia verejnosti. Na oceňovanú nahrávku nadviazala o dva roky neskôr druhá štúdiovka A Rush Of Blood To The Head, z ktorej pochádza napríklad skladba Clocks. Vďaka nej získali prestížnu cenu Grammy. V roku 2005 anglické kvarteto v zložení Chris Martin, Jonny Buckland, Guy Berryman a Will Champion vydalo tretí album X&Y, po ktorom nasledovala úspešná nahrávka Viva La Vida Or Death And All His Friends (2008). V októbri 2011 vyšiel ich piaty album s názvom Mylo Xyloto. Kapela celosvetovo predala viac ako 70 miliónov kópií nahrávok a získala sedem cien Grammy. Na konte majú tiež osem Brit Awards, šesť Q Awards, päť NME Awards či štyri Billboard Music Awards. 

 

Coldplay - Midnight z albumu Ghost Stories

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies