Coldplay dobyli UK Chart aj s novým albumom

NETKY.SK • 13 Február 2016, 17:26 • 2 min
Coldplay dobyli UK Chart aj s novým albumom

BRATISLAVA - Anglická kapela Coldplay dobyla aj s albumom A Head Full of Dreams (2015) britský albumový rebríček.

slovakia

left justify in out

Stalo sa tak niekoľko dní po tom, čo sa formácia predstavila počas polčasovej prestávky 50. ročníka Super Bowlu - finále Národnej ligy v americkom futbale (NFL), ktoré sa konalo 7. februára. Kapela spomínaný počin ponúkla v decembri, no v čase vydania sa na vrchol UK Chartu nedostal. Do aktuálneho dobytia rebríčka bol tak jedinou štúdiovkou kapely, ktorá toto prvenstvo nedosiahla.


Coldplay vznikli v roku 1996 v Londýne. Prvý štúdiový album Parachutes vydali v roku 2000 a vďaka úspešnému singlu Yellow sa dostali do povedomia verejnosti. Na oceňovanú nahrávku nadviazali štúdiovkou A Rush Of Blood To The Head (2002), z ktorej pochádza napríklad skladba Clocks. Vďaka nej získali prestížnu cenu Grammy. V roku 2005 vydali tretí album X&Y, po ktorom nasledovali nahrávky Viva La Vida Or Death And All His Friends (2008), Mylo Xyloto (2011), Ghost Stories (2014) a A Head Full Of Dreams (2015). Kapela má na konte celkovo sedem cien Grammy, osem BRIT Awards či šesť Q Awards.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona