Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
10. aug. 2020Vavrinec
BratislavaBratislava 14°
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
30.10.2017 09:00 Gurmán
Čokoládové pokušenie na jesenné večery
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
30.10.2017 09:00 Gurmán

Čokoládové pokušenie na jesenné večery



BRATISLAVA - Kto by nemiloval čokoládu? Horúca čokoláda je skvelým nápojom, ktorý zahreje a poteší najmä počas dlhých jesenných či zimných večerov.


Horúca čokoláda s jahodami

 

Suroviny:

30 ml Baileys, 15 ml brandy, 40+10 g čokoláda mliečna, 400 ml mlieko, 50 g (alebo mrazené) jahody čerstvé, 1 PL cukor práškový,1 KL maslo

 

Postup:

Dáme si variť mlieko. Čokoládu (40 g) nakrájame na drobno a rozdelíme do dvoch hrnčekov. Zmiešame Baileys s brandy v osobitnom pohári.Jahody s maslom si dáme do malého hrnca, ocukríme, roztlačíme ich trošku, podlejeme máličkom vody a rozohrejeme.Keď sa mlieko uvarí, zalejeme čokoládu v oboch pohároch a chvíľu miešame. Rovnomerne pridáme do pohárov alkohol, zmiešame. Nakoniec dovnútra spustíme po jednom obdĺžničku z rozpolenej zvyšnej čokolády, vhodíme rovnomerne rozdelené zohriate jahody a dolejeme aj šťavu, ktorá nám v hrnci ostala.

 

 

Horúca čokoláda s penovými cukríkmi

 

Suroviny:

zmes na čokoládu - 200 g jemný kryštálový cukor, 80 g kakao, 1/2 KL soľ,

2 PL domáca zmes na horúcu čokoládu, 250 ml plnotučné mlieko, 10 ks mini penové cukríky

 

 

Postup:

Najprv si spravíme domácu zmes na horúcu čokoládu. Všetky tri ingrediencie spolu premiešame a presypeme do uzatvárateľnej nádoby (ideálne sklenenej). Na jeden hrnček horúceho plnotučného mlieka použite 2 polievkové lyžice kakaovej zmesi.

Mlieko zohrejeme v malej rajničke a primiešame zmes na horúcu čokoládu. Zlejeme do väčšej šálky a na vrch poukladáme penové cukríky. 

 

 

Horúca čokoláda s čili

 

Suroviny: 

100 g horká čokoláda, 350 ml mlieko, 150 ml smotana na šľahanie, 2 PL čokoládový likér, 1 balíček vanilkový cukor, čili korenie, mletá škorica na posypanie

 

Postup:

Mlieko a smotanu na šľahanie dáme do hrnca a necháme zohriať. Následne pridáme vanilkový cukor, nalámanú horkú čokoládu a štipku čili korenia. Miešame až kým sa nám čokoláda neroztopí. Nakoniec pridáme čokoládový likér a premiešame. Nevaríme! Hotovú horúcu čokoládu nalejeme do pohárov a posypeme mletou škoricou.

 

 

Horúca čokoláda s pomarančom a mandľovým likérom

 

Suroviny:

100 g 70%horká čokoláda, 50 g maslo, 500 ml 33% smotana, 1 ks pomaranč v bio kvalite, 1 PL amaretto (mandľový likér), 1 PL kukuričný škrob, 1 PL kryštálový cukor, 1 štipka soľ

 

Postup:

Do malej rajničky nalámeme čokoládu, maslo, pridáme asi 100 ml smotany a zahrievame na miernom ohni. Medzitým si nastrúhame kôru z pomaranča a zmiešame ju s 1PL pomarančovej šťavy a 1PL likéru. Keď sa čokoláda úplne roztopí a prepojí so smotanou a maslom, začneme za stáleho miešania prilievať ďalších 300 ml smotany a pridáme aj pomarančovo mandľový likér. Vo zvyšku smotany si rozmiešame kukuričný škrob, primiešame do zohrievanej zmesi a pokračujeme v zohrievaní. Tesne pred privedením k varu pridáme cukor a štipku soli. Odstavíme z ohňa a prelejeme do horúcich šálok.  

 

 

Horúca biela čokoláda s vaječným likérom

 

Suroviny:

100 g biela čokoláda, 400 ml mlieko, 100 ml smotana na šľahanie, 1 balíček vanilkový cukor, 2 PL vaječný likér, mletá škorica alebo škoricový cukor na posypanie

 

Postup:

Mlieko so smotanou na šľahanie a vanilkovým cukrom zohrejeme. Následne pridáme nalámanú bielu čokoládu a miešame kým sa neroztopí. Nakoniec pridáme vaječný likér a premiešame. Čokoládu odstavíme z ohňa skôr ako sa začne variť. Horúcu čokoládu nalejeme do pohárov a posypeme mletou škoricou alebo škoricovým cukrom.

 

 

Prajeme dobrú chuť!

 

Máte vlastné vyskúšané recepty? Budeme radi, ak nám ich pošlete na redakcia@netky.sk a zverejnením sa o ne podelíte s čitateľmi našej stránky.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



reklama


reklama


Kríza, ktorú priniesol koronavírus, nás silno zasiahla. Vopred ďakujeme každému, kto zašle hoci len niekoľko centov na náš účet SK30 7500 0000 0040 2698 9329 Pomôžete tak ľudom, ktorí už roky pracujú pre vás, našich čitateľov, a to aj napriek nižšiemu platu či predĺženému pracovnému času.


Zdroj: netky KŠ

Foto:  internet



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

NAJČÍTANEJŠIE
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok