Čokoládové klamstvá

NETKY.SK • 8 Apríl 2017, 14:02 • 2 min
Čokoládové klamstvá

BRATISLAVA - Čokoláda je najobľúbenejšia sladkosť na svete. Niekto ju doporučuje a iný je zásadne proti. Je pre nás prospešná, alebo nášmu telu spôsobuje ťažkosti. Kde je pravda?

slovakia

left justify in out

Po čokoláde budeme múdrejší. LOŽ!

Aké by to bolo jednoduché keby sa spolu s množstvom zjedenej čokolády zvyšovala aj naša inteligencia. Pravda to však nie je. Americký vedci robili výskum so stovkou ľudí, kde nezistili, že by zjedená čokoláda mala blahodárny účinok na našu inteligenciu.

 

Schudneme z nej. LOŽ!

Ako pekný sen: zjeme čokoládu a zároveň schudneme. Už zdravý rozum hovorí, že to nie je možné. Ani keď zjete pravú horkú čokoládu určite vám chudnutie nepôjde ľahšie. Dokázali to aj výskumy.

 

Vyvaruje nás infarktov a mozgových príhod. PRAVDA!

Niektorí ľudia veria, že vďaka čokoláde sa im infarkt a mozgová príhoda budú vyhýbať. A robia dobre. Riziko infarktu klesá o celých 17 percent a to iba vďaka konzumácii veľkého množstvo čokolády.

 

Čokoláda má za následok zvýšenie našej energie. LOŽ!

Najnovšie štúdia zo San Diega potvrdili, že zlúčenina zvaná epicatechin obsiahnutá v čokoláde dokáže nakopnúť výdrž aj odolnosť. Lenže celý výskum sa vykonával na myšiach, ktoré maškrtili ako divé. Samozrejme, že čokoláda nám trošku energie dodá pretože obsahuje cukor, ale že by to malo pre nau kondíciu nejaký význam sa povedať nedá.

 

Tak či onak čokoláda zostáva najobľúbenejšou pochúťkou na svete.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies