CoinMarketCap prichádza so zmenami kvôli falošným objemom obchodov na burzách

NETKY.SK • 24 Júl 2018, 16:00 • 2 min
CoinMarketCap prichádza so zmenami kvôli falošným objemom obchodov na burzách

NEW YORK – Populárna webová stránka na sledovanie cien kryptomien CoinMarketCap prichádza so zmenami v dôsledku nedávnych správ o falošných údajoch o obchodovaných objemoch na burzách.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

CoinMarketCap (CMC) oznámil, že rušia požiadavku minimálneho objemu obchodovania na burze, aby mohla byť zalistovaná na stránke. Pôvodne CMC presadzovala určitý objem obchodov, aby sa na stránke objavili len tie známejšie burzy.

 

CMC tiež plánuje zaviesť nové filtre a metriky hodnotenia, aby návštevníci stránky mohli používať údaje tak, ako im najviac vyhovuje.

 

img

 

Populárna stránka pristúpila k týmto zmenám po tom, ako sa na CryptoExchangeRankings objavila správa, ktorá sa zaoberala otázkou, ako sa relatívne mladé burzy dokážu dostať na vyššie pozície v rebríčku objemov obchodovania. "Problém falošných údajov o objemoch obchodovania na burzách je ako UFO: niektorí ľudia tvrdia, že to videli, ale neexistujú žiadne dôkazy a metriky na preukázanie ich existencie," píše sa v správe.

 

img

Carylyn Chan

 

Viceprezidentka CMC pre marketing Carylyne Chan uviedla, že na stránke sa môžu zobrazovať vysoké objemy obchodov kvôli spôsobu, akým ich stránka získava z búrz. Napríklad ťaženie transakcií, nízke poplatky či wash trading môžu mať za následok umelo zvýšené objemy obchodov, ktoré sa na stránke zobrazujú.

 

Stránka CMC zhromažďuje dáta, ktoré jej zasielajú burzy, a preto čísla na stránke vyjadrujú najlepšiu aproximáciu ceny a objemu obchodov. Údaje zasielané burzami sú samozrejme overované, ale v praxi nie sú cenzurované ani kontrolované.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies