CoinMarketCap: Chyba údajov spôsobila masívny nárast cien kryptomien

NETKY.SK • 4 August 2018, 17:30 • 2 min
CoinMarketCap: Chyba údajov spôsobila masívny nárast cien kryptomien

NEW YORK – Populárna stránka CoinMarketCap mala v piatok problém s údajmi, ktorý spôsobil značnú umelú infláciu niekoľkých kryptomien. Ceny niektorých z nich narástli až o 1.000 percent.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Internetová stránka uvádzala cenu Bitcoinu (BTC) o 12% vyššiu ako bola reálne, ale iné kryptomeny zaznamenali oveľa vyššie odchýlky. Cena kryptomeny Aeternity (AE) vzrástla o viac ako 951%, zatiaľ čo MOAC posilnil o 905% a Bitcoin Diamond (BCD) o 876%. Chyba postihla aj funkciu sledovania búrz, keď na niektorých ukazovala obchodovanie BTC za viac ako 73.000 USD.

 

img

 

Na Twitteri sa okamžite objavili rôzne špekulácie, že ide o manipuláciu cien, bug alebo hackerský útok. CoinMarketCap však na svojom oficiálnom kanáli uviedol, že inflácia bola spôsobená chybou v údajoch.

 

Väčšina údajov je už v poriadku, iba 24-hodinová percentuálna zmena kryptomeny VeChain (VET) nie je k dispozícii. Cenový graf tejto kryptomeny však nie je dostupný ani na jej domovskej stránke, rovnako ako aj žiadne historické údaje.

 

Populárna platforma CoinMarketCap oznámila, že v krátkom čase zverejní ďalšie podrobné informácie.

 

img

 

Táto chyba prišla iba dva dni po tom, ako spoločnosť CoinMarketCap spustila na stránke nové profesionálne rozhranie API, vrátane aktualizovaného zoznamu búrz a pridania trhov s derivátmi. V júli táto stránka uviedla, že plánuje zaviesť nové filtre a hodnotiace metriky, kvôli obavám z falošných údajov o obchodovanom objeme kryptomien na burzách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies