Coinbase nezaradí Ripple do svojho portfólia

NETKY.SK • 12 Marec 2018, 18:54 • 2 min
Coinbase nezaradí Ripple do svojho portfólia

Pred pár dňami Ripple zvýšil svoju hodnotu z 0.90 USD na 1.06 USD. Dôvodom tohto rastu boli neoverené informácie, že platforma Coinbase plánuje pridať Ripple do svojho portfólia.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Platforma Coinbase a Ripple XRP

 

Je známe, že americká spoločnosť Coinbase sa teší dobrej povesti a veľkej dôvere amerických investorov v oblasti digitálnych mien. Používajú ju na nákup a aj predaj kryptomien. Konkrétne ide o kryptomeny Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin a Ethereum. Iba s týmito štyrmi kryptomenami sa dá na platforme obchodovať.

 

Po niekoľkých hodinách dohadov a tvrdení od tisícok fanúšikov tretej najväčšej digitálnej meny Ripple, platforma Coinbase reagovala na tieto dohady a uviedla, že v súčasnosti neplánuje pridať žiadnu menu do svojho portfólia.

 

Povedali, že majú veľký záujem zachovať bezpečnosť svojich používateľov. Oficiálne vyhlásenie vydané spoločnosťou zrazilo cenu XRP na úroveň okolo 0.80 USD, čo bolo ale spôsobené aj silným poklesom cien iných kryptomien.

 

Hoci tisíce investorov žiadalo spoločnosť o pridanie tejto meny do svojho portfólia, neurobila tak. Nás však toto odmietnutie priviedlo k hľadaniu skutočného dôvodu tohto odmietnutia.

 

V toto článku sa budeme zaoberať skrytými dôvodmi, prečo platforma Coinbase odmietla pridať Ripple.

 

Decentralizovaná digitálna mena

 

Prvým dôvodom, pre ktorý Coinbase nechcela pridať Ripple môže byť to, že mena je decentralizovaná a stojí za ňou spoločnosť.

 

Spoločnosť Ripple vlastní miliardy tokenov tejto meny a tým môže aj manipulovať s cenou. Pri veľkom predaji by mohli spôsobiť napríklad zrútenie ich hodnoty.

 

Hoci spoločnosť dosahuje dobré zisky zo služieb, ktoré poskytuje bankám a má aj dôveru veľkých finančných inštitúcií, tak miliardové množstvo tejto meny straší zástancov decentralizovaných a vyberateľných digitálnych mien.

 

Spoločnosť predložila plán s ponukou 55 miliárd XRP. To znamená, že každý mesiac ponúkne 1 miliardu tokenov na predaj a že v priebehu 55 mesiacov ukončí svoj monopol. Mechanizmus predaja by mal byť bezpečný a nemal by mať negatívny vplyv na cenu XRP. Spoločnosť s týmto plánom začala koncom minulého roka.

 

Konkurencia a odlišná vízia

 

Ďalším dôvodom tohto neopodstatneného odmietnutia môže byť konkurencia a odlišná vízia. Je zrejmé, že spoločnosť Coinbase podporuje Bitcoin a jej rodinu, ktoré môžu zmeniť svoje vlastné technológie. Naproti tomu spoločnosť Ripple je vo vlastníctve jednej spoločnosti, ktorá ju bude aj naďalej kontrolovať a je teda veľmi silnou konkurenciou pre Bitcoin.

 

Spoločnosť Ripple úspešne uzavrela dohody s desiatkami bánk a finančných inštitúcií vrátane Western Union, MoneyGram a iných. Ponúkla svoju menu ako najlepšiu vo všetkých ohľadoch, pretože je lacnejšia, rýchlejšia v prevodoch a bezpečnejšia.

 

Najťažším bodom pre platformu Coinbase a komunitu Bitcoin je, že táto digitálna mena má víziu zblížiť sa s globálnym finančným trhom a nie bojovať proti nemu.

 

Súťaž medzi spoločnosťou Coinbase a Ripple ukazuje dôležitú otázku. Týka sa poskytovania platformy GDAX. Platforma je určená pre podnikateľov a profesionálnych obchodníkov. Poskytuje riešenia na akceptovanie platieb prostredníctvom digitálnej meny a je zacielená na banky.

 

Toto je už druhýkrát, čo sa šírili dohady o zaradení XRP na platformu Coinbase. Nepomohla ani elektronická petícia, ktorú podpísali tisícky fanúšikov tejto digitálnej meny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Erika

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona