Cohen sa priznal k finančným podvodom počas Trumpovej kampane

NETKY.SK • 22 August 2018, 06:32 • 2 min
Cohen sa priznal k finančným podvodom počas Trumpovej kampane

NEW YORK - Michael Cohen, niekdajší osobný právnik amerického prezidenta Donalda Trumpa, sa v utorok priznal k spáchaniu finančných podvodov počas Trumpovej predvolebnej kampane vrátane vyplatenia peňažných čiastok určených na umlčanie osôb.

slovakia

left justify in out

Cohen, ktorý vypovedal na federálnom súde v New Yorku, uzavrel s prokuratúrou dohodu o vine a treste. Podľa zdrojov stanice CNN sa tento 51-ročný právnik vydal do rúk FBI. Cohen sa priznal k ôsmim bodom obžaloby vrátane daňových únikov a falošného vyhlásenia pre finančnú inštitúciu. Súd mu vymeria trest 12. decembra. Môže dostať štyri až päť rokov za mrežami. Cohen už skôr priznal, že zaplatil 130.000 dolárov pornoherečke Stormy Danielsovej za jej mlčanie o údajnom pomere s Trumpom. Tento čin by sa podľa spravodajskej stanice BBC mohol považovať za porušenie zákonov o financovaní kampane.

 

Dohoda o vine a treste môže uškodiť prezidentovi Trumpovi. Americký prezident však nereagoval na otázky o svojom bývalom osobnom právnikovi Michaelovi Cohenovi, ktorý sa v utorok priznal k spáchaniu finančných podvodov počas Trumpovej predvolebnej kampane vrátane vyplatenia peňažných čiastok určených na umlčanie osôb.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona