Coeuré vyzval štáty eurozóny, aby na podporu ekonomiky minuli, koľko sa dá

NETKY.SK • 27 Január 2016, 14:15 • 2 min
Coeuré vyzval štáty eurozóny, aby na podporu ekonomiky minuli, koľko sa dá

FRANKFURT NAD MOHANOM - Štáty eurozóny by mali v rámci výdavkov a investícií minúť, koľko sa len dá, aby pomohli zvýšiť tempo rastu ekonomiky menového bloku.

slovakia

left justify in out

Vyhlásil dnes Benoit Coeuré člen rady guvernérov Európskej centrálnej banky (ECB). Informovala o tom agentúra Reuters. Zároveň však zdôraznil, že pri dosahovaní tohto cieľa by sa mali naďalej usilovať o zodpovednú fiškálnu politiku.

 

Využitie "fiškálneho priestoru" podľa neho urýchli návrat eurozóny k solídnemu rastu. Mnohé štáty však tento fiškálny priestor nemajú, pretože v minulosti nepresadili potrebné reformy a pravidlá.

 

A hoci v eurozóne "nie je chuť posunúť sa smerom k Spojeným štátom európskym", naliehal na krajiny bloku, aby pokročili v tesnejšej integrácii finančnej a ekonomickej politiky. Dodal, že podporuje aj myšlienku vytvorenia "fiškálnej rady", ktorá by monitorovala plnenie fiškálnych pravidiel v eurozóne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies