Coe: Ruskí atléti môžu prísť o status neutrálnych športovcov

NETKY.SK • 6 Marec 2018, 19:53 • 2 min
Coe: Ruskí atléti môžu prísť o status neutrálnych športovcov

BIRMINGHAM - Prezident Medzinárodnej asociácie atletických federácií (IAAF) Sebastian Coe informoval o možnosti pozastavenia účasti "neutrálnych športovcov z Ruska" na atletických podujatiach, ak sa nepotvrdí progres v boji proti dopingu v tejto krajine.

slovakia

left justify in out

Rusko je od roku 2015 plošne suspendované z vrcholných podujatí ako dôsledok informácii Svetovej antidopingovej agentúry (WADA) o rozsiahlom dopingu. Niektorí ruskí atléti však majú možnosť zúčastňovať sa na atletických podujatiach pod označením "neutrálni športovci".

 

"Ak neuvidíme zásadný progres - a my veríme, že sa na ňom pracuje - budeme sa musieť na júlovom zasadnutí zaoberať statusom "neutrálnych športovcov" a eventualitou prijať rozhodnutie o poslednej možnej sankcii, ktorou by bolo ich úplne vylúčenie zo súťaží," uviedol Coe vo vyhlásení a dodal, že "svet potrebuje vidieť, že ruskí atléti fungujú v dôveryhodnom systéme".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies