Coe má ďalší problém, na kampaň dostal štátne peniaze

NETKY.SK • 25 November 2015, 16:15 • 2 min
Coe má ďalší problém, na kampaň dostal štátne peniaze

LONDÝN - Kampaň Sebastiana Coea pred voľbami prezidenta Medzinárodnej asociácie atletických federácií (IAAF) hradili aj britskí daňoví poplatníci.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z dokladu o platbe vo výške 63 000 libier, ktorý PR spoločnosť Vero Communications vystavila štátom dotovanej organizácii UK Sport. Peniaze boli určené na predvolebný súboj Coea s Ukrajincom Sergejom Bubkom, tvrdí BBC. UK Sport je pritom inštitúcia financovaná z príjmov britskej Národnej lotérie a jej prvoradou úlohou je pomáhať športovcom v príprave na olympijské hry a iné vrcholné podujatia.


"Peniaze pomohli adresátovi získať pre krajinu vplyvnú pozíciu v športovom odvetví," píše sa v reakcii UK Sport.


Coe v augustových voľbách jasne vyhral, ale odvtedy rieši jeden problém za druhým. Vysvetľovať musí svoju údajnú pomoc americkému Eugene pri získaní práva usporiadať majstrovstvá sveta v roku 2021 bez riadneho kandidačného procesu a plné ruky práce má aj s dopingovým škandálom okolo ruských atlétov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies