Coe ide kandidovať na post šéfa IAAF

NETKY.SK • 27 November 2014, 14:12 • 2 min
Coe ide kandidovať na post šéfa IAAF

LONDÝN - Muž, ktorý stál za úspechom olympijských hier 2012 v Londýne, Sebastian Coe, oficiálne oznámil kandidatúru na post prezidenta Medzinárodnej asociácie atletických federácií (IAAF).

slovakia

left justify in out

Päťdesiatosemročný Brit, ktorý je dvojnásobný olympijský víťaz v behu na 1500 m, chce na čele organizácie vystriedať Senegalčana Lamina Diacka, ktorý by mal po šestnástich rokoch v auguste 2015 opustiť svoj post.

 

Coeovým súperom vo voľbách bude zrejme ďalšia legenda svetovej atletiky Sergej Bubka z Ukrajiny. Obaja sú v súčasnosti viceprezidentmi IAAF. "Chcem, aby sme opäť kládli dôraz na zapojenie mladých ľudí a chápali globálne prostredie, ktoré formuje novú generáciu športovcov a fanúšikov. Som presvedčený, že ak sa budeme riadiť týmito princípmi reformy športu, atletika môže vstúpiť do novej éry s dôverou a mať svetlú a vzrušujúcu budúcnosť," cituje Coea BBC. 

 

Diacka zvolili štvrtý raz za prezidenta IAAF v auguste 2011 na kongrese v juhokórejskom Dägu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies