Coca-Cola zruší v nasledujúcich mesiacoch do 1800 pracovných miest

NETKY.SK • 8 Január 2015, 18:18 • 2 min
Coca-Cola zruší v nasledujúcich mesiacoch do 1800 pracovných miest

NEW YORK - Americká nápojová spoločnosť Coca-Cola zruší v nasledujúcich mesiacoch od 1600 do 1800 pracovných miest. Dôvodom je znižovanie nákladov. Uviedla to agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť oznámila, že postupne začala informovať zamestnancov v amerických a niektorých zahraničných pobočkách. Ako dodala, rušenie pracovných pozícií sa dotkne rôznych pracovných zaradení, pričom asi 500 miest plánuje zrušiť vo svojej centrále v Atlante. Coca-Cola zamestnáva vo svete približne 130.160 ľudí.
     

V dnes zverejnenej e-mailovej správe spoločnosť okrem iného oznámila, že "bude pokračovať v hľadaní spôsobu racionalizácie svojho biznisu". To signalizuje, že v neskoršom období by mohla oznámiť ďalšie redukcie.
     

Coca-Cola, ako aj jej konkurent PepsiCo hľadajú v poslednom období spôsob, ako znížiť náklady, keďže ich biznisu sýtených nealkoholických nápojov sa v Severnej Amerike príliš nedarí. V októbri minulého roka Coca-Cola uviedla, že ročne plánuje znížiť náklady asi o 3 miliardy USD (2,55 miliardy eur). Úspory chce použiť na skvalitnenie marketingu, ktorý je podľa nej nevyhnutný na posilnenie predaja.
     

Úsporný program oznámila potom, ako zverejnila výsledky za 3. kvartál minulého roka, v ktorom zaznamenala rast predaja nápojov vo svete len o 1 %. Navyše, v Severnej Amerike jej predaje o 1 % klesli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies