Coca-Cola v SR a ČR mení generálneho riaditeľa

NETKY.SK • 21 Január 2016, 11:22 • 2 min
Coca-Cola v SR a ČR mení generálneho riaditeľa

BRATISLAVA - Novým generálnym riaditeľom spoločnosti Coca-Cola HBC pre Českú republiku a Slovensko sa od 1. februára tohto roku stáva Tomáš Gawlowski, ktorý doteraz pôsobil ako riaditeľ tejto spoločnosti vo Švajčiarsku.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom vo štvrtok spoločnosť. Gawlowski vystrieda vo funkcii Tomáša Kadleca, ktorý bol generálnym riaditeľom od roku 2005.


"Európske trhy sú si síce v mnohom podobné, ale český a slovenský sú vysoko konkurenčné s mnohými zaujímavými, novými prístupmi a inováciami. Teším sa na nové skúsenosti a chcem s našou operačnou jednotkou ďalej budovať vedúce postavenie na trhu nealkoholických nápojov," konštatoval budúci generálny riaditeľ.


Gawlowski začínal v českej pobočke spoločnosti Coca-Cola HBC (CC HBC) v roku 1992 ako obchodný zástupca. V priebehu nasledujúcich rokov vystriedal niekoľko funkcií v oblasti predaja a marketingu. V skupine CC HBC pôsobil na rôznych vedúcich pozíciách naprieč Európou: bol obchodným riaditeľom v Českej republike, neskôr aj v Maďarsku. V roku 2008 bol menovaný generálnym riaditeľom operačnej jednotky CC HBC v Pobaltí (Litva, Lotyšsko, Estónsko). Ostatných päť rokov bol generálnym riaditeľom vo Švajčiarsku.


Spoločnosť Coca-Cola HBC Slovenská republika/Česká republika pôsobí na českom trhu od roku 1991, na Slovensku od roku 1993. Spoločná operačná jednotka vznikla integráciou oboch pobočiek v roku 2005. Firma je členom skupiny Coca-Cola Hellenic, ktorá podniká v 28 krajinách Európy, Ázie a Afriky. Spoločnosť je výrobcom a predajcom komplexného portfólia nealkoholických nápojov vo všetkých kategóriách.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies