Coca-Cola v Bolívií končí symbolicky 21. decembra

NETKY.SK • 3 August 2012, 11:24 • 2 min
Coca-Cola v Bolívií končí symbolicky 21. decembra

Coca-Cola v Bolívií končí symbolicky 21. decembra - Politika Spoločnosť Coca-Cola musí do 21.

slovakia

left justify in out

img

Spoločnosť Coca-Cola musí do 21. decembra ukončiť svoje pôsobenie v Bolívií, symbolicky sa tak má stať v posledný deň mayského kalendára. Informáciu prinieslo miestne periodikum El Periodiquito. 
      Bolívijský minister zahraničných vecí David Choquehuanca sa pre noviny vyjadril, že "s príchodom 21. decembra 2012 nastane koniec egoizmu a nejednoty. 21. decembra Coca Cola skončí a nahradí ju mocochinche (miestny nápoj)," povedal bolívijský minister zahraničných vecí David Choquehuanca. 
      Podľa jeho slov sa planéty dostanú po 26.000 rokoch do jednej línie a to bude koniec kapitalizmu a začiatok komunitarizmu, spoločnosti založenej na malých komunitách.
      Coca-Cola nie je prvá spoločnosť, ktorá musela opustiť Bolíviu. Minulý rok sa jej kultúrnym bojkotom podarilo vyhnať spoločnosť McDonald's.
      Krok kontroverzného bolívijského prezidenta Eva Moralesa plánuje nasledovať aj venezuelský prezident Hugo Chávez.

Zdroj: TASR/prada.ru



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies