Coca Cola sa po 60 rokoch vrátila do bývalej Barmy

NETKY.SK • 4 Jún 2013, 11:47 • 2 min
Coca Cola sa po 60 rokoch vrátila do bývalej Barmy

RANGÚN - Americký koncern Coca-Cola otvoril v Mjanmarsku svoj prvý výrobný závod po viac ako 60 rokoch, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Novú plniareň nápojov Coca-Coly dnes slávnostne otvorili v meste Hmawbi na predmestí najväčšieho mjanmarského mesta Rangún. Závod je výsledkom spolupráce americkej spoločnosti s miestnym partnerom. 

Coca-Cola plánuje v najbližších piatich rokoch preinvestovať v Mjanmarsku približne 200 miliónov dolárov. Americké i ďalšie zahraničné firmy dostali šancu vrátiť sa do bývalej Barmy po rokoch vlády vojenskej junty, ktorá v roku 1962 zoštátnila ekonomiku. Prílev zahraničných investícií blokovali aj dlhoročné sankcie Západu voči tejto krajine juhovýchodnej Ázie, ležiacej v strategickej oblasti medzi Čínou a Indiou.  

V roku 2011 junta odovzdala moc civilnej vláde, ktorá začala s demokratizačnými reformami i s budovaním ekonomiky voľného trhu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona