Coca-Cola sa dohodla s pivovarom AB InBev na kúpe podielu v africkej CCBA

NETKY.SK • 21 December 2016, 13:53 • 2 min
Coca-Cola sa dohodla s pivovarom AB InBev na kúpe podielu v africkej CCBA

NEW YORK - Výrobca nealkoholických nápojov Coca-Cola sa dohodol s pivovarníckym gigantom Anheuser-Busch InBev (AB InBev) na odkúpení jeho väčšinového 54,5-% podielu v najväčšej africkej firme na plnenie fliaš Coca-Cola Beverages Africa (CCBA) za 3,15 miliardy USD (3,38 miliardy eur).

slovakia

left justify in out

To by mal byť posledný krok pivovarníckeho kolosu, ktorý mu stál v ceste k zlúčeniu s pivovarom SABMiller. CCBA má prevádzky v Južnej Afrike, Namíbii, Keni, Ugande, Tanzánii, Etiópii, Mozambiku, Ghane a na ostrove Mayotte, ktorý je najľudnatejším z Komorských ostrovov.

 

Obe firmy sa tiež v zásade dohodli, že Coca-Cola získa podiely AB InBev v závodoch na plnenie fliaš v Zambii, Zimbabwe, Botswane, Svazijsku, Lesothe a tiež v Salvádore a Hondurase za nezverejnenú sumu. Ich dohodu musia ešte schváliť príslušné regulačné úrady, preto sa očakáva, že ju dokončia v závere budúceho roka.

 

AB InBev, najväčší svetový producent piva so sídlom v Belgicku, sa vlani dohodol na fúzii so svetovou dvojkou SABMiller, ale na to, aby moju mohli dokončiť, musia obe firmy predať niektoré prevádzky.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona