Coca-Cola kupuje 16,7-% podiel v Monster Beverage

NETKY.SK • 15 August 2014, 10:00 • 2 min
Coca-Cola kupuje 16,7-% podiel v Monster Beverage

NEW YORK - Americký koncern Coca-Cola dokončil plány na kúpu 16,7-% podielu v spoločnosti Monster Beverage za 2,15 miliardy USD (1,61 miliardy eur). Najväčší výrobca nealkoholických nápojov na svete vďaka dohode zvýši svoj podiel na rýchlo rastúcom trhu s energetickými nápojmi. Informovali o tom agentúry Reuters a DPA.

slovakia

left justify in out

Dohoda je najväčšou akvizíciou Coca-Coly v jej histórii. Podľa dohody Coca-Cola obsadí dve kreslá v predstavenstve Monster Beverage, ktorá vyrába obľúbený energetický nápoj Monster. A obe spoločnosti na seba vzájomne prevedú vlastníctvo niektorých produktov.

 

Konkrétne Coca-Cola prevedie na spoločnosť Monster svoje energetické nápoje a Monster zase prevedie na Coca-Colu divíziu neenergetických nápojov, ako sú značky Peace Tea, Blue Sky a Hansen. Coca-Cola sa tiež stane preferovaným globálnym distribučným partnerom firmy Monster, pričom produkty firmy Monster budú jedinými energetickými nápojmi, ktoré bude koncern Coca-Cola distribuovať.

 

Spoločnosť Monster na oplátku získa rozsiahly globálny distribučný systém koncernu Coca-Cola. Obe firmy už spolupracujú pri distribúcii na trhoch v USA a v Kanade, a teraz túto spoluprácu rozšíria na celý svet. To umožní spoločnosti Monster preniknúť na trhy, na ktorých doteraz nepôsobí, napríklad do Číny či Ruska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona