Coca-Cola končí s výrobou v obci Lúka, o prácu príde 107 zamestnancov

NETKY.SK • 29 Október 2015, 11:30 • 2 min
Coca-Cola končí s výrobou v obci Lúka, o prácu príde 107 zamestnancov

LÚKA – Spoločnosť Coca-Cola HBC Slovenská republika chce do konca marca budúceho roka ukončiť činnosť výrobného závodu v obci Lúka v okrese Nové Mesto nad Váhom. O prácu príde viac ako 100 zamestnancov. Spoločnosť o tom informovala v stredu (28. 10.) na svojej webovej stránke.

slovakia

left justify in out

„Naša skupina v rámci stredoeurópskeho regiónu v okruhu 330 kilometrov operuje šiestimi výrobnými závodmi a má k dispozícii 33 výrobných liniek. Ukončenie činnosti výrobného závodu v Lúke je teda výsledkom optimalizácie nákladov a synergií ostatných výrobných kapacít a logistických procesov v tomto regióne. Centrálny sklad a logistické centrum pre Slovensko budú aj naďalej v Lúke. Počítame však s tým, že najneskôr do konca roku 2016 dôjde k presunu do inej lokality,“ uvádza sa vo vyhlásení spoločnosti.

 

Spoločnosť bude podľa vyhlásenia musieť pristúpiť ku skončeniu pracovného pomeru so 107 zamestnancami, ktorých pracovné pozície sa priamo alebo nepriamo viažu na samotnú výrobu v závode v Lúke. Pre zamestnancov majú podľa vyhlásenia pripravený sociálny plán, vrátane odstupného, odmeny za odpracované roky a špeciálnej odmeny pre zamestnancov, ktorí zostanú až do ukončenia výroby v Lúke.

 

„Ako operačná jednotka zostávame na slovenskom trhu a táto organizačná zmena nemá žiadny dosah na fungovanie ostatných oddelení spoločnosti, ktoré nesúvisia s výrobným závodom. Preto aj naďalej budeme investovať a rozvíjať ostatné štruktúry spoločnosti, ako sú obchod, logistika, distribúcia a naše ostatné aktivity na Slovensku,“ uvádza spoločnosť na svojom webe.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies