Čo všetko dokážeme s naším mozgom? Detailne a zrozumiteľne o tom hovorí Andrew Huberman

NETKY.SK • 19 Júl 2022, 21:30 • 2 min
Čo všetko dokážeme s naším mozgom? Detailne a zrozumiteľne o tom hovorí Andrew Huberman

V Huberman Lab Podcast pokrýva celý rad zaujímavých tém súvisiacich s neurovedou, duševným a fyzickým zdravím a ešte oveľa viac.

slovakia

left justify in out

Než sa pustíme do samotných zaujímavostí fungovania našej mysle, predstavme si známeho vedca. Andrew D. Huberman je neurológ a profesor na oddelení neurobiológie na lekárskej fakulte Stanfordovej univerzity. Pričinil sa o množstvo významných príspevkov v oblasti vývoja mozgu, mozgových funkcií a nervovej plasticity. Jednoducho povedané, ide o schopnosť nášho nervového systému prepojiť a naučiť sa nové správanie, zručnosti a kognitívne funkcie.

 

 

Huberman je členom nadácie McKnight Foundation a Pew Foundation a v roku 2017 mu udelili vedeckú cenu Cogan Award (cena za výskum zraku). Najnovšia práca jeho laboratória sa zameriava na vplyv zraku a dýchania na ľudský výkon a stavy mozgu, ako sú strach a odvaha. Pracuje na neurálnej regenerácii.

 

Aktívne sa podieľa na vývoji nástrojov, ktoré v súčasnosti používa elitná armáda v USA a Kanade, na zvýšenie neurálnej plasticity, zmiernenie stresu a optimalizáciu spánku. A to nie je všetko. Jeho práce sú často publikované v špecializovaných vedeckých časopisoch, ale aj v popredný médiách ako sú Time, BBC, Scientific American, Discover a podobne.

 

 

V roku 2021 spustil Huberman Lab Podcast. Ide o populárny podcast, ktorý sa často umiestňuje v top 25 všetkých podcastov na celom svete! V nich vysvetľuje komplikované pojmy, aby im bežní ľudia porozumeli a následne ich využívali aj vo svojom bežnom živote. 

 

Aktívne pracuje na metódach prepájania a opravy spojení medzi očami a mozgom u ľudí, ktorí trpia oslepujúcimi chorobami, ako aj na skúmaní emócií a toho, ako riadia ľudské správanie.

 

 

Ako funguje mozog? Ako sa postupom času mení aj počas získania nových skúseností a ako opraviť mozog po zranení alebo chorobe a mnoho iných zaujímavých tém nájdete na tomto zaujímavom podcaste: Huberman Lab Podcast.

 

Možno vás zaujme: TECHNIKA Naplánujte si virtuálny výlet do Tokia!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies