Čo vlastne chcú muži od žien?

NETKY.SK • 3 Apríl 2014, 11:00 • 2 min
Čo vlastne chcú muži od žien?

BRATISLAVA – Možno máte pocit, že neviete, čo po vás partner vlastne chce. Túži po žene, ktorá mu uvarí vynikajúce jedlo, dokonale vyperie košele a splní každé jedno jeho želanie predtým ako ho vôbec vysloví? Alebo naopak hľadajú navoňanú a namaľovanú dámu, ktorá ich bude dráždiť a pritom si tak trochu hrať na ľadovú kráľovnú? Odpoveď nie je jednoduchá. Čo vlastne od nás muži chcú?

slovakia

left justify in out

Diplom nepotrebuje

Pokiaľ si myslíte, že u vás muži ocenia, keď budete mať vysokoškolský diplom, mýlite sa. Muž väčšinou túži po zázemí a kľude. Chce, aby ho žena doma obdivovala, uznávala, nie aby ho zasypávala pochybnosťami na všetky názory, ktoré vypustí z úst. Nehľadá oponentku do diskusie, diskutovať bude predsa v práci alebo v bare s kamarátmi. Vo vás hľadá pohodu. Oveľa viac ho bude zaujímať, či viete uvariť dobrú sekanú, než či ste päť rokov študovala filozofiu.

 

Za dokonalosťou sa nežeňte

Rovnako tak sa mýlite, ak si myslíte, že muži neustále riešia, ako vyzeráte. Áno, mužov samozrejme zaujíma ženské telo. Registruje vaše poprsie, zadok a intímne partie. Nebude ich ale trápiť, že máte príliš jemné vlasy, alebo trochu celulitídy na zadku. Rozhodne dajú prednosť menej dokonalej žene, ktoré nemá zo svojho zovňajšku mindráky a je s ňou dobre, pred dámou, ktorá je síce fyzicky dokonalá, ale jediné čo ovláda, je práve starostlivosť o svoje vlastné telo. Na nič iné jej nezostáva čas. O protivnú ženu čo neustále vyžaduje uisťovanie o tom, ako výborne vyzerá, nemajú záujem. Nežijú predsa vo vitríne. Na barbie nemajú chuť.

 

Príliš mnoho starostlivosti škodí

Ak máte dojem, že keď budete mužovi robiť slúžku a poslušne plniť každé jeho želanie, dočkáte sa za to lásky, nie je to pravda. Síce mnoho mužov oceňuje starostlivosť, ale iba do určitej miery. Nechajte im preto tiež nejaký priestor, ktorý by mali sami pre seba, inak sa nebudú cítiť dobre. Môžu mať dokonca pocit, že ich to svojím spôsobom obmedzuje. A ich sloboda, to je veľmi citlivá vec. V lepšom prípade začnú brať vašu prehnanú starostlivosť sa samozrejmosť, ktorej si nakoniec aj tak nebudú vážiť. V horšom prípade ich vaša pozornosť začne obťažovať.

 

V psychológii sa nehrabú radi

Ďalším omylom je domnievať sa, že muži riešia váš vzťah s rovnakou vážnosťou ako vy a neustále ho rozoberajú. Mužov viac zaujíma politická situácia vo svete, než momentálne vzťahové nedorozumenia jeho partnerky. Nie je to ale tým, že by ju nemilovali. Jednoducho sa problémom začnú zaoberať, až keď je vzťah naozaj nefunkčný. Z toho tiež vzniká častý ženský omyl, že mužovi niečo „dôjde.“ Nestačí naznačiť, muži nemajú radi hádanky, chcú jasne vedieť, čo vás trápi. Musíte mu to jednoducho povedať. Pokiaľ im to nepoviete, nebudú sa tým zaoberať.

 

Problémy zvládne s humorom

Ďalším omylom je ale aj to, že vyžadujú dokonalú milenku. Nevyžadujú. Ani oni sami nie sú vždy dokonalí milenci. Pravdou ale je, že sa boja trapasu, nedorozumenia. Preto sa snažte prípadné nedorozumenia zvládať s noblesou a kľudom. Trapasy nerozmazávajte, ale zároveň ani stále dookola neopakujte, že sa vlastne nič nestalo – oboje je zlé. Vyhráva tá žena, ktorá nebude síce dokonalou milenkou, ale dokáže prípadné problémy zvládnuť s jemným humorom a hlavne v pohode.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies