Čo ťa nezabije, to ťa posilní, hodnotil šampionát kapitán Kopecký

NETKY.SK • 13 Máj 2015, 09:37 • 2 min
Čo ťa nezabije, to ťa posilní, hodnotil šampionát kapitán Kopecký

OSTRAVA - Nevyrovnanosť výkonov a strata bodov s relatívne slabšími súpermi stáli podľa Tomáša Kopeckého za neúspechom slovenského tímu na hokejových MS v Česku. Tridsaťtriročného útočníka mrzelo, že ako kapitán nedoviedol mužstvo do vytúženého štvrťfinále.

slovakia

left justify in out

Slováci zakončili svoje účinkovanie v Ostrave prehrou 4:5 pp s USA. Na šampionáte obsadili konečné deviate miesto. "Zo začiatku sme sa akoby báli o výsledok. Hrali sme proti Američanom s veľkým rešpektom. Druhú tretinu sme však odohrali výborne a mali sme 'momentum'. Škoda, že sme neudržali vedenie 4:3 a dostali v závere tretiny štvrtý gól. Zápas by sa vyvíjal ináč. Strašne sme chceli vyhrať pre trénera aj pre ľudí v hľadisku, bohužiaľ to nevyšlo," vrátil sa Kopecký k zápasu s USA.

 

Už pred ním Slováci vedeli, že to bude ich záverečný duel na šampionáte. V zápase tak už išlo iba o body do rebríčka IIHF. S motiváciou však hráči nemali problém. "Videli ste to publikum? Nebolo ťažké sa namotivovať. Pred týmito fanúšikmi a takouto atmosférou bolo radosť hrať hokej. Vytvorili neskutočnú kulisu. V NHL som toho odohral veľa, ale tam sa atmosféra na tribúnach nedá vôbec porovnať s publikom v Ostrave. Diváci nás hnali dopredu za priaznivého i nepriaznivého stavu, za čo im patrí vďaka. Škoda, že sme to nepotiahli na turnaji ďalej. V hokeji je to však tak, že niekedy ste hore a niekedy dole..."

 

Podľa Kopeckého mužstvo doplatilo na to, že postrácalo body v prvých stretnutiach v skupine. "Chýbala nám trochu vyrovnanosť vo výkonoch. Odohrali sme veľmi dobré pasáže s ťažkými súpermi ako sú Fíni a Rusi. Keby sme podali rovnaký výkon v úvodných dueloch s Dánmi či Bielorusmi, tak by sme možno z nich získali plný počet bodov. Škoda prehry s Nórskom. Chlapci bojovali napriek náročnému zápasovému programu a siahli si na dno svojich síl. Čo viac sme si mohli priať?" - pýtal sa útočník Floridy Panthers. Hráči cítili veľké sklamanie z toho, že nenaplnili túžby národa. "Samozrejme, chceli sme ísť do štvrťfinále, urobili sme preto všetko, ale bohužiaľ to nevyšlo. Trochu toho hokejového 'šťastíčka' chýbalo. Najmä v koncovke. V zápase s Dánmi nám to tancovalo na bránkovej čiare a nevedeli sme dať gól. Chýbal nám trochu pokoj na hokejke."

 

Kopecký začal turnaj v strede prvého útoku, kde však nenaplnil očakávania a tréner ho v ďalšom priebehu MS vynechal zo zostavy. Tretiu tretinu duelu so Slovinskom (3:1) sledoval iba zo striedačky a nasledujúci zápas s Nórskom (2:3) presedel dokonca celý na tribúne. Kapitánske céčko po ňom dočasne prevzal Marián Gáborík. Šampionát napokon Kopecký dokončil vo štvrtej útočnej formácii. On sám berie túto skúsenosť pozitívne. "Ja to v hokeji beriem tak, že čo ťa nezabije, to ťa posilní. Čo bolo, bolo, človek to už nezmení. Treba sa pozerať dopredu," zdôraznil skúsený útočník.

 

Hráči s dvojkrížom na hrudi na uplynulých ôsmich svetových šampionátoch iba dvakrát postúpili do štvrťfinále. Kopecký to však nevidí so slovenským hokejom až tak tragicky. "Máme fakt kvalitných mladých hráčov, či už je to Tomáš Tatar, Tomáš Jurčo či Libor Hudáček. Chalani z dvadsiatky získali na uplynulom juniorskom šampionáte bronz. Takže určite je na čom stavať," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona