Čo spôsobilo nečakaný rast trhu s kryptomenami? Dôvodov môže byť niekoľko...

NETKY.SK • 4 Apríl 2019, 10:45 • 2 min
Čo spôsobilo nečakaný rast trhu s kryptomenami? Dôvodov môže byť niekoľko...

HONGKONG – Reportér Eric Lam si myslí, že nikto v krypto priemysle nemá racionálnu teóriu na vysvetlenie nedávneho zotavenia trhu s kryptomenami.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V utorok 2. apríla, krátko po otvorení ázijských trhov, cena Bitcoinu (BTC) nečakane vyskočila o 20%. Najväčšia kryptomena podľa trhovej kapitalizácie dosiahla úroveň 5.000 USD po prvýkrát od novembra 2018, zatiaľ čo ďalšie kryptomeny zaznamenali dvojciferné nárasty.

 

 

 

 

Lam ironicky pripisuje tento nečakaný rast trhov prvoaprílovému žartu, ktorý sa objavil v médiách. Podľa správ z 1.apríla Americká komisia pre cenné papiere a burzy (SEC) konečne schválila burzový Bitcoin fond (ETF).

 

Reportér dodal, že náhle oživenie trhu by mohlo podnietiť investorov k nákupu kryptomien, čo by vytlačilo ceny ešte vyššie. Okrem toho Lam súhlasí s predchádzajúcou teóriou, ktorá tvrdila, že niektorí investori zamieňajú libry za Bitcoin pred očakávaným Brexitom, ktorý sa má uskutočniť v polovici apríla.

 

img

 

Ďalšia teória spája rast trhu s algoritmickým obchodovaním. Podľa informácií, ktoré priniesol Bloomberg, boli včera spustené počítačové boty, ktoré reagovali na objednávku na nákup 20.000 BTC (v čase písania článku približne 100 miliónov dolárov), ktorá bola rozložená na amerických kryptoburzách Coinbase a Kraken a luxemburskej burze Bitstamp. Boty následne začali masívne obchodovať BTC čo mohlo spustiť jeho nečakaný rast.

 

Podľa údajov CoinMarketCap sa Bitcoin aktuálne obchoduje za 5.037 USD a jeho trhová kapitalizácia je 88,7 miliardy dolárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies