Čo sa to deje, Jogi? - pýtajú sa médiá po postupe Nemcov

NETKY.SK • 12 Október 2015, 09:10 • 2 min
Čo sa to deje, Jogi? - pýtajú sa médiá po postupe Nemcov

LIPSKO - Svetoví šampióni z Nemecka sa z prvého miesta v D-skupine kvalifikovali na budúcoročný európsky šampionát do Francúzska.

slovakia

left justify in out

Na kontinentálnom vrchole nebudú chýbať dvanástykrát v sérii od roku 1972. Týmto konštatovaním však prísun pozitívnych informácií končí, píšu nemecké médiá. Iba jednobodový náskok na čele pred Poliakmi a až dve prehry a jedna remíza z desiatich zápasov je menej, ako sa očakávalo od tímu, ktorý vlani na MS v semifinále rozvrátil Brazíliu a vo finále tesne zdolal aj Argentínu.

Po víťaznej domácej kvalifikačnej derniére proti 110. tímu rebríčka FIFA Gruzínsku (2:1) sa namiesto radosti z postupu miešali v tíme Joachima Löwa skôr pochybnosti a rozpaky. Po prehre v Írsku (0:1) prišlo na záver v Lipsku chudobné postupové víťazstvo vďaka gólu striedajúceho Maxa Kruseho zo 79. min. Nemci viedli od 50. min 1:0 zásluhou premeneného pokutového kopu Thomasom Müllerom, ale keď Jaba Kankawa o tri minúty neskôr vyrovnal, začali sa domáci zahrávať s ohňom. Ich gólman a zároveň kapitán Manuel Neuer potom musel vytiahnuť niekoľko svetových zákrokov, aby zabránil možnému fiasku. Nemci v konečnom dôsledku prestrieľali Gruzíncov 19:5 v pokusoch na bránku a na rohy vyhrali 9:3. Sú však radi aj za dva góly a postupové tri body.

"Na tréningu strelíme aj 50 gólov a potom prídu zápasy a trápime sa s Írmi či Gruzíncami. Vyzerá to tak, akoby sme hrali proti Talianom či Španielom. Chýba nám zabijacký inštinkt v ofenzíve,“ cituje Neuera server Bildu. Bulvárne nemecké periodikum sa v titulku pýta reprezentačného trénera: Jogi, čo sa to s nami porobilo? Ten odpovedá: "Nedarí sa nám v zakončení. V daný moment nie sme pre súperov takí smrteľne nebezpeční ako predtým. Súčasná hra nie je naším štandardom.“

Útočník Wolfsburgu Max Kruse, ktorý sa stal po 3 minútach pobytu na trávniku streleckým hrdinom majstrov sveta, po zápase uviedol: "Je ťažké hrať proti súperom, ktorí sa zoradia jedenásti v obrane a treba sa cez nich prebíjať.“ Obranca Mats Hummels upokojuje spoluhráčov, hoci si uvedomuje, že súčasná hra nie je tip-top. "Najdôležitejšie je, že sme na majstrovstvách Európy. Máme za sebou niekoľko nepresvedčivých výkonov a aj záverečný zápas sme si neplánovane zdramatizovali. Zápas s Gruzínskom sme mali rozhodnúť už na začiatku, ale nepodarilo sa nám to. Teraz treba veriť, že vo Francúzsku sa opäť predstavíme vo vrcholnej forme.“ Tréner Löw nespokojným nemeckým novinárom po nepresvedčivej kvalifikácii sľúbil: "Buďte si istí, že teraz si vysúkame rukávy. Čaká nás veľa práce."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona