Čo sa ocitlo na druhom mieste po rope pri vývoze z Ruska?

NETKY.SK • 28 Júl 2020, 12:01 • 2 min
Čo sa ocitlo na druhom mieste po rope pri vývoze z Ruska?

MOSKVA, 28. júla – RIA Novosti. Čína sa stala najväčším nákupcom ruského mäsa a predstihla aj Ukrajinu, informuje RBC, podľa Centra pre odborné znalosti Ruskej poľnohospodárskej banky.

slovakia

left justify in out

Podiel pevninskej Číny za šesť mesiacov predstavoval 45 percent objemových dodávok  a pri zohľadnení autonómneho Hongkongu – 54 percent. Podiel Ukrajiny na ruskom vývoze klesol z 28 percent na 16 percent, ale preprava vzrástla zo 42 miliónov na 53 miliónov dolárov.

 

Ako vysvetlili analytici, ruský vývoz vzrástol najmä v dôsledku zvýšenia ponuky hydinového mäsa. Okrem toho tento rok dostali ruskí výrobcovia právo vyvážať nielen hydinu, ale aj chladené hovädzie mäso do ČĽR.

 

Podľa hlavnej colnej správy v Číne sa vývoz poľnohospodárskych výrobkov a potravinových výrobkov z Ruska do Číny v prvých piatich mesiacoch roku 2020 zvýšil o štvrtinu a dosiahol 1,8 miliardy dolárov. Potravinové výrobky tak po prvýkrát v histórii zaujali druhé miesto po rope v ruských dodávkach.

 

Podľa odborníkov, s ktorými predtým viedla rozhovor RIA Novosti, Čína, ktorá sa obáva nového typu obchodnej konfrontácie so Spojenými štátmi, zvyšuje dovoz potravín z Ruska.

 

Zdroj: https://ria.ru/20200728/1575017723.html

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies