Čo sa deje so slávnym Ajaxom? Tréner tímu hovorí o blamáži

NETKY.SK • 25 August 2017, 08:33 • 2 min
Čo sa deje so slávnym Ajaxom? Tréner tímu hovorí o blamáži

TRONDHEIM - Holandský futbalový klub Ajax Amsterdam si nezahrá ani v skupinovej fáze Európskej ligy 2017/2018. Jeden z najslávnejších tímov na "starom kontinente" nezvládol štvrtkovú odvetu play-off v nórskom Trondheime a miestnemu Roseborgu podľahol 2:3 (prvý zápas 0:1, pozn.).

slovakia

left justify in out

Finalista uplynulého ročníka EL pritom ešte desať minút pred koncom viedol 2:1 a držal v rukách "postupové karty". Mužstvo z Amsterdamu tak prvýkrát od ročníka 1990/1991 nevyhralo v sezóne ani jedno stretnutie na kontinentálnej pohárovej scéne. Ajax neuspel ani v 3. predkole Ligy majstrov, kde po dvoch remízach nestačil na francúzsky OGC Nice (1:1 vonku, 2:2 doma).

"Je to veľká blamáž, hanba... Myslím si, že sme hrali väčšinu zápasu dobre. Viedli sme 2:1, no mali sme pridať tretí zásah. Čo sa deje s Ajaxom? Dostávame lacné góly. Hráme útočne, vytvárame si šance, ktoré nevyužijeme, príde útok súpera a my inkasujeme. Taký je však futbal," povedal podľa Voetbal International kormidelník Ajaxu Marcel Keizer.

"Bolo to zlé, podradné, také niečo nie je hodné našej klubovej značky. Ajax by mal byť v Európe. Sme sklamaní a nahnevaní, že už v nej nie sme. V minulej sezóne sme sa prebojovali do finále, teraz si nezahráme ani len v základnej skupine. A to sme druhý polčas začali vynikajúco, odohrali sme skvelú polhodinu, podarilo sa nám otočiť z 0:1 na 2:1 a všetko išlo podľa plánu. Záverečnú fázu stretnutia sme však nezvládli, prenechali sme iniciatívu protivníkovi, prestali dobre brániť v šestnástke a akoby ´odišli´ z trávnika. Po zápase bolo v šatni najmä ticho, no padli aj tvrdé slová. Niektorí chlapci museli zo seba vykričať nahromadený hnev, to je v poriadku," vyhlásil na klubovom webe dánsky stredopoliar Lasse Schöne.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona