Čo sa deje? Šéf CIA sa stretol s tajomníkom ruskej Rady bezpečnosti

NETKY.SK • 2 November 2021, 17:43 • 2 min
Čo sa deje? Šéf CIA sa stretol s tajomníkom ruskej Rady bezpečnosti

MOSKVA - Návštevu skúseného amerického diplomata v Moskve dopredu neohlásili a ruská strana o nej odmietla poskytnúť podrobnosti.

slovakia

left justify in out

Riaditeľ americkej Ústrednej spravodajskej služby (CIA) William Burns sa stretol v Moskve s tajomníkom ruskej Rady bezpečnosti Nikolajom Patruševom. V utorok o tom informovala Rada bezpečnosti s tým, že témou rokovania boli rusko-americké vzťahyWashington ani americká ambasáda v Moskve sa k schôdzke bezprostredne nevyjadrili.

 

img

 

Prečítajte si tiež: Bývalý prezident Nicolas Sarkozy sa postavil pred súd!

 

Dlhoročný diplomat Burns, ktorý sa stal šéfom CIA v marci, pôsobil v rokoch 2005 - 2008 ako americký veľvyslanec v Rusku. Stretnutie sa uskutočnilo v čase, keď sú americko-ruské vzťahy na najhoršej úrovní za posledné roky, pripomína AFP. Západné krajiny uvalili na Rusko sériu sankcií za anexiu Krymu, údajné zasahovanie do volieb iných krajín, kybernetické útoky a otrávenie opozičného politika Alexeja Navaľného.

 

img

 

Predstavitelia americkej vlády však podľa vlastných slov majú v istých otázkach záujem o spoluprácu s Moskvou. Medzi ne patrí napríklad odzbrojovanie či jadrová dohoda s IránomAmerický prezident Joe Biden a šéf Kremľa Vladimir Putin sa po prvý raz stretli v júni v Ženeve, pričom sa dohodli, že komunikačné kanály medzi Washingtonom a Moskvou zostanú otvorené. Ruskí a americkí diplomati sa odvtedy stretli v Ženeve na neverejných rozhovoroch o kontrole zbrojenia a námestníčka ministra zahraničných vecí USA Victoria Nulandová rokovala v októbri priamo v Moskve. 

 

Možno vás zaujme: Náhly zvrat! Rusko zvýši dodávky plynu do Európy

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies