Čo odporúča Lengvarský v súvislosti s očkovacím certifikátom?

NETKY.SK • 24 Jún 2021, 14:58 • 2 min
Čo odporúča Lengvarský v súvislosti s očkovacím certifikátom?

BRATISLAVA - V súvislosti s očkovacím certifikátom odporúča minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský stiahnuť si aplikáciu zdravotnej poisťovne.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Informoval v diskusnej relácii rádia Expres Braňo Závodský naživo. S veľkou pravdepodobnosťou sa rezort dohodne s poisťovňami na tom, že bude očkovací certifikát dostupný aj v ich aplikáciách. Dohody o tomto kroku podľa Lengvarského v konečnom štádiu.

 

Mohlo by vás zaujímať: Progresívne Slovensko presadzuje zvýhodňovanie zaočkovaných osôb


Minister odporučil stiahnutie aplikácie všetkým, ktorí majú problémy s vydaním očkovacieho certifikátu cez Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI). „Poisťovňa má vo svojich záznamoch informáciu, že sú jej poistenci očkovaní. Pôjde o ten istý QR kód, ako príde cez NCZI,“ povedal Lengvarský.

 

Prečítajte si: Slovensko má podľa Klusa s Luxemburskom viacero spoločných cieľov

Zároveň potvrdil, že sa v sobotu 26. júna spustí európsky Green pas. Ľudí však požiadal, aby si certifikát ihneď po spustení nesťahovali, ak ho vyslovene nepotrebujú. Systém by bol totiž zbytočne preťažený a nebude dobre fungovať. Podľa informácií ministra by však mal byť systém pripravený na 1,4 milióna certifikátov denne.

 

Podobný článok: Situácia na Slovensku z hľadiska epidémie je veľmi dobrá



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona