Čo od ženy vo vzťahu očakávajú muži, avšak nedajú to najavo?

NETKY.SK • 31 Júl 2019, 20:39 • 2 min
Čo od ženy vo vzťahu očakávajú muži, avšak nedajú to najavo?

BRATISLAVA – V partnerskom vzťahu je jedna vec, o ktorej muži nehovoria, avšak má pre nich veľmi veľký význam. Mnoho žien o nej dokonca ani nevie.

slovakia

left justify in out

Sú to emócie, a konkrétne ich tri schopnosti: identifikácia vlastných emócii, spájanie emócii pri riešení rôznych problémov a ovládať svoje vlastné emócie, resp. vedieť rozveseliť alebo upokojiť inú osobu.

 

img

 

Niekomu sa to môže zdať zbytočné, ale pravda je taká, že práve emócie budujú, alebo niečia váš vzťah. Harmóniu celého vzťahu upravuje vnútorné rozpoloženie človeka. Inými slovami, pokiaľ unavení a vystresovaní prídete z práce domov, tieto faktory vplývajú aj na váš spôsob komunikácie s partnerom/partnerkou. Dôležité rozhovory by sa preto nemali odohrávať v situácii, kedy jeden z partnerov nie je vo vlastnej koži. Muži vedia preto veľmi oceniť správne načasovanie rozhovoru. Je to najdôležitejší moment úspešného rozhovoru medzi partnermi.

 

img

 

Ďalším problémom zvykne byť, že partneri nevedia čítať medzi riadkami. Nikdy nie je na škodu odhadnúť stav, v ktorom sa partner/ka nachádza a prispôsobiť tomu celý rozhovor. V neposlednom rade je dôležité psychické zosúladenie partnerov. Ak sa má vzťah vyvíjať a prosperovať aj počas krízového obdobia, je dobré vedieť ako vytvoriť pre svoju polovičku to správne prostredie a atmosféru, aby s ňou bol možný kvalitný rozhovor.

 

img

 

Úplne najhorší spôsob ako komunikovať o problémoch je zavaliť partnera/ku všetkými problémami hneď ako príde domov. V tomto prípade radíme skôr pokojnejšie riešenie. Buď sa dohodnite na spoločnom termíne, kedy chcete problém riešiť, alebo zmeňte prostredie. Choďte na drink, alebo dobrú večeru. Verte, že v takomto prípade sa aj ťažšie problémy budú riešiť s kľudnejšou hlavou.  

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies