Čo o vás prezradí vaše obočie?

NETKY.SK • 17 Máj 2017, 10:13 • 2 min
Čo o  vás prezradí vaše obočie?

BRATISLAVA - Naše obočie je odrazom našej osobnosti. O tom, akí sme, vypovedá jeho posadenie, tvar, výška, hustota, ale často aj farba. A čo o vás teda konkrétne váš tvar obočia hovorí?

slovakia

left justify in out

Vzdialenosť obočia od seba

Ak je skutočne veľká, je daná osoba veľmi precízna a môže mať až sklon k workoholizmu. Obočie blízko pri sebe, či dokonca zrastené, vypovedá o tom, že hľadáte životné hodnoty inde ako v práci. Ak je rozostup medzi očami a obočím naopak malý a oblúk obočia blízko očí, svedčí to o impulzívnosti, netrpezlivosti a sklonu k náladovosti. U takého človeka nikdy neviete, kedy zmení názor, na druhú stranu má rád zmenu, a tak sa s ním nikdy nebudete nudiť. Pomerne blízko posadené, výrazné a prirodzene husté obočie má napríklad modelka Cara Delevingnová. Obočie ďaleko od seba má naopak herečka Angelina Jolie.

 

obrazok

 

obrazok


Vysoko posadené obočie

Obočie sa klenie vysoko nad očami a naznačuje nerozhodnosť, ale aj nárazovo veľké nasadenie a nadšenie pre vec, ktorú ale dotyčný bohužiaľ nevie vždy dotiahnuť do konca. Vysoko posadené, hoci uzučké obočie, mala slávna herečka Lucille Ball.

 

obrazok

 

Výrazné obočie

Husté, často široké obočie mávajú ľudia, ktorí si idú za svojím, sú ambiciózni, sebavedomí, starostliví, dôslední a dokážu nadchnúť pre danú vec aj svoje okolie. Divoké husté obočie má napríklad herečka Brooke Shieldsová.

 

obrazok

 

Nenápadné obočie

Skôr úzke obočie svetlejšej farby mávajú prispôsobiví ľudia, ktorí nemajú radi strety s druhými. Sú to skromní taktici, s ktorými je druhým dobre. Majú radi istoty v živote, nevyhľadávajú zmeny. Ale pozor: Pokiaľ si inak husté obočie vytrháváte do tenkej línie, nielenže to nie je "in", ale tiež to v očiach druhých môže meniť váš charakter, a to pomerne veľa. Ak to s trhaním obočia přeženete, môže to vytvárať dojem narcizmu. Platí tu teda všeobecné pravidlo: majte upravené a tak plné obočie, ako to len ide v jeho prirodzenom tvare. Nenápadné, tenučké obočia dlho nosila herečka Drew Barrymore.

 

obrazok

 

Opačne otočené obočie

Spočiatku opačne otočený oblúčik obočia mávajú emotívny, spontánny ľudia, vždy pripravení k akcii, zábave, ale tiež pomôcť. Takéto obočie mala herečka Audrey Hepburnová - rovné, mierne opačne klenuté, čierno vyfarbené a starostlivo upravené.

 

obrazok

 

Klenuté obočie

Mávajú ho premýšľaví, zhovorčiví extroverti, ktorí sú radi stredobodom pozornosti. Môže tiež signalizovať zmysel pre perfekcionizmus, vysoké očakávania a nároky na seba i druhých. Títo ľudia radi pracujú sami na seba, tímovej práci sa vyhýbajú, ale vedia riadiť druhým. Takéto obočie majú napríklad speváčka Cher alebo herečka Sophia Loren.

 

obrazok

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona