Čo o vás prezradí káva?

NETKY.SK • 15 Máj 2014, 11:00 • 2 min
Čo o vás prezradí káva?

BRATISLAVA – Capuccino, latte macchiato, čierna káva bez cukru a mlieka. Koľko ľudí, toľko chutí! A toľko osobností! Ako je to možné? Vedci tvrdia, že obľúbená káva prezradí váš charakter. Takže, ktorú kávičku máte najradšej?

slovakia

left justify in out

Závery jedného z posledných výskumov, ktorého sa zúčastnilo tisíc respondentov, odtajňujú súvislosť medzi charakterom človeka a preferovaním určitého druhu kávy. Kto sa touto témou zaoberal? Ramani Durvasula, profesorka psychológie z Los Angeles, ktorá rozčlenila všetkých kávových labužníkov do päť sekcií. (Tureckú kávu nehľadajte, tú americká odborníčka nepozná).

 

Ochutnávači všetkého druhu 

Ľudia, ktorí nemajú vyhradený vkus a raz si dajú capuccino, potom čiernu kávu, inokedy kávu so sladkým likérom a podobne, radi skúšajú nové veci. Inklinujú k spontánnosti, nápaditosti, ale v niektorých prípadoch môžu byť bezohľadný a veľmi sa im nedarí piť a stravovať sa zdravo, takže je jasné, že majú sklony k obezite.

 

Latte macchiato

Horúce mlieko s vrstvou espressa, doplnené mliečnou penou a rozdelené do troch sekcií lahodiacich oku? Tak to je latte macchiato. Jeho vyznávači vraj majú radi pohodlie, často odpočívajú, túžia sa páčiť okoliu a chcú na druhých urobiť dobrý dojem. Na druhú stranu sa o seba vedia málokedy postarať, musia mať pri sebe dominantnejšiu osobnosť, ktorá ich povedie, inak sa potácajú odnikiaľ nikam a nedosahujú svojich cieľov.

 

Káva bez kofeínu

Taká „káva bez kávy“, ako hovoria zlé jazyky, patrí k trendy záležitostiam, ktorá sa u nás postupne zabýva. Milovníci tejto kávy sú perfekcionisti, ktorí sa vyznačujú skoro až posadnutosťou zdravým životným štýlom. Niektorí z nich sa kvôli preferenciám kávy bez kofeínu naopak trápia (napríklad v tehotenstve) a iba ťažko zvládajú kontrolu samy nad sebou.

 

Čierna káva

Všetko čo je jednoduché, nenáročné a rýchlo vyriešené, vyznávačom čiernej kávy bez cukru a mlieka vyhovuje. Tento typ ľudí je odolný proti zmenám, trpezlivý, efektívny, ale náladový a premenlivý ako počasie.

 

Instantná káva 

Milujete instantnú kávu? Potom vám nie je cudzia uvoľnenosť a hlava v oblakoch. Medzi vaše slabé stránky patrí zlé plánovanie a náchylnosť k lenošeniu, ktoré nemá koniec. S tým súvisí aj nepriaznivá efektivita práce.

 

Keď nikam nepatríte

Žiadna z týchto kategórií na vás nesedí? Nevadí. Jedná sa iba o skúšobnú štúdiu s malým vzorkom ľudí, takže žiadny stres, ak „nezapadáte do tabuliek“. Ak už nič, tak teraz minimálne budete premýšľať nad tým, akú kávu si nabudúce objednať. Čo myslíte, skúsite niečo nové, alebo dáte prednosť tej svojej klasike?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies