Čo najradšej dražia milionári?

NETKY.SK • 26 Marec 2016, 17:09 • 2 min
Čo najradšej dražia milionári?

BRATISLAVA - Bezhraničný obdiv k celebritám sa vyznačuje všelijako. Avšak inak to chodí u bežných smrteľníkov a inak zase u vyvolených, ktorí nevedia, čo s peniazmi. Takí boháči využijú každú príležitosť, aby si zaobstarali niečo z VIP šatníka.

slovakia

left justify in out

Šaty Marilyn Monroe

Marilyn ich mala vo filme Slamený vdovec v roku 1955. Síce majú svoje najlepšie roky za sebou, ale aj tak sa predali za rekordnú sumu. Neznámy kupec, ktorý prihadzoval po telefóne, ich získal za 3 milióny eur. 

obrazok

Sako Michaela Jacksona

Jedná sa o čiernočervené kožené sáčko, ktoré mal spevák vo svojom hudobnom klipe Thriller a tancoval v ňom na cintoríne sa zombíkmi. Na rukáve je tiež originálny podpis. Niet sa čomu diviť, že kúsok stál jedného obchodníka z Texasu takmer milión eur. Táto zachovalá bunda však neleží len tak v skrini, putuje po svete v rámci turné a získava peniaze pre charitatívne organizácie podporujúce detské nemocnice.

obrazok

Róba Lady Diany 

Čierne taftové šaty s veľkým výstrihom si obliekla Diana tesne po zásnubách s princom Charlesom. Vtedy to bol dosť rozruch, keďže sa pri vystupovaní z vozidla predklonila viac, ako bolo treba, a novinári nestačili stláčať spúšte fotoaparátov. Predpokladalo sa, že šaty sa predajú za 50 tisíc, ale nakoniec sa hrdo vystavili v čilskom múzeu módy, ktoré za ne zaplatilo skoro 200 tisíc eur.

obrazok

Svadobné šaty Elizabeth Taylor

Kráska Elizabeth sa za svoj ​​pestrý život stihla vydať celkom osemkrát. Úplne na prvej svadbe s dedičom hotelov Hilton mala na sebe saténový skvost s perlami. Vydražili sa za viac ako 130 tisíc eur.

obrazok

Vlasy Elvisa Presleyho

Áno, aj o pramene vlasov sa môže strhnúť poriadna mela, najmä pokiaľ ide o hviezdu prvej veľkosti. Roky ich zhromažďoval tajne Elvisov kaderník.Pramienok jeho vlasov sa predal za viac ako 100 tisíc eur.

obrazok

Sušienka z Titaniku

Najcennejšia sladkosť na svete - sušienka, ktorá prežila potopenie slávnej lode 14. apríla roku 1912, pri ktorej zahynulo 1500 pasažierov. Bola súčasť balíčkov prežitia, ktorými boli vybavené záchranné člny. Kúpil si ju domov nadšený zberateľ z Grécka. Dal za ňu viac ako 20 tisíc eur.

obrazok

Miesto činu

Keď sa strieľalo na prezidenta Johna F. Kennedyho v Dallase, ktorý útok neprežil, nikto by si nepomyslel, že na takej tragédii sa dá zarobiť. Okno, z ktorého vystrelil atentátnik sa vydražilo za 1,7 milióna eur.

obrazok

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona