Čo môže za vznik kruhov pod očami?

NETKY.SK • 22 Apríl 2017, 14:36 • 2 min
Čo môže za vznik kruhov pod očami?

BRATISLAVA - Vyzeráte niekedy ráno ako po párty, aj keď ste na žiadnom neboli? Pozerá na vás zo zrkadla v kúpeľni akési strašidlo s obrovskými kruhmi pod očami? Viete, čo všetko sa skrýva za vznikom týchto nepekných kruhov?

slovakia

left justify in out

Príčiny vzniku nepríjemných kruhov pod očami sú rôzne a nedajú sa hádzať do jedného vreca. Medzi tie, ktoré nemáme šancu ovplyvniť, patrí genetika. Ak sa u vás v rodine vyskytujú kruhy pod očami, hoci žijete veľmi zdravo a nikto netrpí žiadnou chorobou, najskôr s tým jednoducho nič nenarobíte. Ak sa ale u vašich príbuzných nič také nevyskytuje, musíte hľadať príčiny inde.

 

Kruhy pod očami z nedostatku spánku sú bežnou záležitosťou. Ak nespíte dostatočne dlho, čoskoro sa to ukáže na jemnej kožu pod očami. Mali by ste spať minimálne 6,5 hodiny denne, lepšie 7-8 hodín. Spať dlhšie však tiež nie je príliš vhodné. Dôležité je tiež, ako spíte. Najlepšia poloha, pri ktorej zabránite vzniku opuchov pod očami a zaistíte si čo najlepšie krvnú cirkuláciu, je ľah na chrbte. Podmienkou je dosť vysoký vankúš.

 

Nemáte chuť sa večer poriadne odličovať, pretože už únavou ani poriadne nevidíte? Chyba. Mala by ste odlíčeniu a správnej starostlivosti o pokožku venovať dostatok času aj napriek tomu, že ste unavená.

 

Tmavé kruhy pod očami po fláme sú typické. Alkohol zadržiava vodu v tele a v dôsledku toho sa tvoria opuchy. Tiež znižuje správny chod lymfatických ciev a aj to má priamy negatívny vplyv na vznik opuchov.

 

Rovnaký problém nastáva aj pri nadmernom solení. Aj soľ na seba viaže vodu. Takže alkohol si doprajte len občas a s mierou. So soľničkou zaobchádzaj tiež opatrne.

 

Chýbajúce železo v strave môže byť ďalšou príčinou tmavých škvŕn. Preto nezabúdajte dopĺňať stravu o produkty, ktoré železo obsahujú. Napríklad špenát, listová zelenina, ale tiež napríklad strukoviny alebo slnečnicové semienka.

 

Nedodržujete pitný režim, stravujete sa nezdravo Ak podceňuješ pitný režim, môže sa to prejaviť aj vo forme kruhov pod očami. Ďalšou príčinou je nezdravé stravovanie, napríklad nedostatok vitamínu A.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona