Čo môže Rusko očakávať od NATO v Čiernom mori?

NETKY.SK • 8 November 2021, 15:34 • 2 min
Čo môže Rusko očakávať od NATO v Čiernom mori?

MOSKVA – Lode USA, NATO a iných nečiernomorských krajín s presnými zbraňami dlhého doletu, ktoré vstupujú do Čierneho mora, sa snažia otestovať ochranu čiernomorského pobrežia a južného Ruska. Vyhlásil to ruský minister obrany, generál armády Sergej Šojgu.

slovakia

left justify in out

„Samozrejme, že všetko chápeme: keď loď neregionálnej mocnosti vstúpi do Čierneho mora a vieme, že má na palube ďalekonosné vysoko presné zbrane, nejde teda na turistický zájazd, samozrejme ju pozorujeme a rozumieme, že kedykoľvek sú možné akékoľvek provokácie, ako to bolo nedávno s britskou loďou, a samozrejme, takéto veci nesmieme dovoliť,“ povedal ruský prezident Vladimir Putin.

 

img

 

„Ale aby som bol presnejší, viete, je to takmer neustály pokus kontrolovať nás, preskúmať, ako sme pripravení, nakoľko je celý systém vybudovaný pozdĺž pobrežia Čierneho mora, vo všeobecnosti pozdĺž celého juhu krajiny,“ pokračoval minister.

 

„Ďalej, ako som pochopil, budú nasledovať cvičenia s našimi susedmi, cvičenia s gruzínskou flotilou a cvičenia s ukrajinskou flotilou. Samozrejme, my tiež robíme cvičenia a budeme robiť aj v budúcnosti,“ dodal šéf rezortu obrany.

 

img

 

V Čiernom mori sa momentálne nachádzajú dve lode amerického námorníctva – veliteľská loď Mount Whitney a torpédoborec s riadenými raketovými zbraňami Porter, ktoré sú monitorované silami a prostriedkami Čiernomorskej flotily Ruskej federácie. Americká šiesta flotila už predtým informovala, že lode smerujú do Čierneho mora na spoločné cvičenia so spojencami a partnermi NATO v regióne.

 

Malé protiponorkové lode Čiernomorskej flotily v spolupráci s protiponorkovým vrtuľníkom uskutočnili cvičenia na hľadanie simulovanej nepriateľskej ponorky. Informovala o tom tlačová služba Čiernomorskej flotily.

 

img

 

Počas cvičenia si posádky vypracovali vyhľadávanie a sledovanie ponorky, ako aj útok na podvodný cieľ pomocou torpédových a raketových bombových zbraní. Okrem toho, posádky lodí plnili úlohy protivzdušnej obrany pri prechode po mori realizáciou protilietadlovej raketovej a delostreleckej paľby na vzdušný cieľ. Cvičenia prebiehajú v súlade s plánom bojovej prípravy.      

  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies