Čo má spoločné láska so zmrzlinou?

NETKY.SK • 2 Jún 2021, 06:23 • 2 min
Čo má spoločné láska so zmrzlinou?

Láska má viaceré príchute. Či už je sladká ako karamel, horúca ako slnko alebo mierne nezvyčajnejšia, vždy dokáže prevrátiť niečí svet na opačnú stranu.

slovakia

left justify in out

S chrumkavým kornútikom kvalitnej zmrzliny sa romantický cit stretáva v rôznorodosti, veď na výber je vanilka, oriešok, punč alebo kadečo iné. Navyše autorka Jenna Evans Welch by zaručene vedela vymenúvať aj iné spojitosti, napísala totiž knihu Láska & gelato, a ak sa do nej dychtivý čitateľ začíta, nielenže sa zamiluje do príbehu, ale aj jedálny lístok sa spestrí o vôňu Talianska.

 

Ach, tá Florencia
Lina alebo celým menom Carolina, odchádza do Florencie na dobu neurčitú. Iste, nejeden by závidel a rád by sa ocitol v jej koži, avšak pre ňu odchod predstavuje hotové utrpenie. Nedávno jej matka podľahla rakovine, a až na prahu smrti odhalila totožnosť muža, čo prispel k jej splodeniu. Navyše ju prinútila zaviazať sa sľubom, že len čo skončí doba pohrebu a počiatočného trúchlenia, vydá sa za ním a zmení miesto bydliska. A tak Lina síce neochotne a s vedrom plným otázok, ale predsa dáva možnosť otcovi, aby sa o ňu postaral.

 

Florencia jej učarovala, tomu by sa určite nikto nečudoval. Ale ani krása Talianska nezmiernila smútok z toľkého rozruchu. Jej novoobjavený otec je k nej milý a snaží sa situáciu uľahčiť, čo mu sily stačia, ale isté problémy zrejme nepoľavia ani vďaka zmrzline. Alebo áno?

 

Denník
Lina sa ani nestihla spamätať z jedného šoku a už ju zastihol ďalší. Do rúk sa jej dostal denník, ktorý si jej mama písala počas študentského pobytu. Absolvovala ho pred 16 rokmi a, pravdaže, konal sa v Taliansku! Prostredníctvom zápisov z minulosti Lina spoznáva nielen mesto celkom novými očami, ale oboznamuje sa aj s dlho skrývaným tajomstvom.

 

Je to zmes
Láska & gelato je zmes zábavy, romantiky, napätia a neviem si predstaviť lepšiu voľbu, s ktorou by sa malo začať ponárať do obdobia leta. Ak by aj zápletka pokrivkávala, dokonale ju nahradí výnimočné prostredie, ktoré dýcha vášňou a, áno, aj zmrzlinou. Našťastie, vytknúť sa nič nedá ani deju, strana za stranou sa rúti ku koncu a človeku neostáva iné, ako želať si, aby podobných románov vznikalo viac a viac.


Žáner je síce naklonený viac mladšiemu milovníkovi literatúry, avšak ani starší by jednoznačne voľbu ľutovať nemal. Nie, nie je to síce príbeh, ktorý by zasial hlboký odkaz do duše, ale vďaka nemu sa odplaví aj najväčšia starosť a svet sa bude zdať o niečo veselší a sladší.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies