Čo je to paleo? Prospešné potraviny pre náš organizmus

NETKY.SK • 7 December 2018, 17:22 • 2 min
Čo je to paleo? Prospešné potraviny pre náš organizmus

BRATISLAVA - Paleo, alebo inak paleolitický spôsob stravovania je životný štýl založený na strave našich predkov. Hovorí sa mu rôzne: Strava jaskynného muža, Prapôvodná strava, Strava zo skutočných potravín, dokonca i MZT (anglicky MVF), čo je skratka pre mäso - zeleninu - tuk.

slovakia

left justify in out

Všetky menované termíny v zásade označujú rovnaký spôsob stravovania - stravovacie zvyky našich paleolitických predkov, lovcov a zberačov, ktorí žili dlhým a zdravým životom, pokiaľ sa im podarilo vyhnúť sa chorobám (v tej dobe bola aj chrípka smrteľná, pretože nemali lieky).

 

img

 

Stravovať sa paleo potravinami znamená jesť také potraviny, ktoré sa dali nájsť v prírode už pre miliónmi rokov. Patrí sem mäso, zelenina, ovocie, oriešky, semienka, ryby a morské plody. Tieto potraviny sú plné živín a neobsahujú žiadne z tých moderných prísad, ktoré sa nedajú ani poriadne vysloviť. Pokiaľ zo stravy odstránime tie, ktoré neboli súčasťou stravovania našich predkov v praveku, ako pšeničná múka, priemyslové oleje z lisovaných semienok, cukor a taktiež údajne "zdravé" potraviny ako sú obilniny, mliečne výrobky a sója, znížime tak choroby rozšírené po celom svete: srdcové ochorenia, rôzne druhy rakovín, obezitu, autoimunitné choroby a cukrovku.

 

img

 

V ďalšom článku si povieme, čo môžme jesť, pokiaľ sa rozhodneme pre paleo stravu, zoznam tých najvhodnejších potravín.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies