Zahraničné médiá sú ohromené krokmi ruského prezidenta Putina, ktoré prinášajú víťazstvo nad politikou Západu

NETKY.SK • 8 Júl 2019, 09:58 • 2 min
Zahraničné médiá sú ohromené krokmi ruského prezidenta Putina, ktoré prinášajú víťazstvo nad politikou Západu

MELBOURNE – Austrálske média obrátili svoju pozornosť na politické úspechy ruského prezidenta Vladimíra Putina, ktoré mu umožnili dosiahnuť globálne ciele a označili západnú politiku za kolaps. Okrem iného zdôraznili Putinovu vyrovnanosť a oddanosť v prospech svojej krajiny.

slovakia

left justify in out

"Prezident Vladimír Putin sa stal synonymom znovuzrodenia Ruska. Táto krajina preukazuje plné sebavedomie a schopnosť brániť svoje záujmy na medzinárodnej scéne," píše austrálsky portál Financial Review.

 

Hlava ruského štátu vytvára podľa odborníkov dojem, že každý jeho krok "prináša víťazstvo nad Západom" Rusko pripojilo Krym a vstúpilo do boja o Blízky Východ. Rýchlo sa zlepšujú vzťahy s významným globálnym hráčom – Čínou.   

 

Nemenej dôležitým faktorom je skutočnosť, že odsúdenia a sankcie zo strany Západu nemohli ovplyvniť konanie Moskvy. Napriek vonkajším prekážkam začalo Rusko prekvitať a v 21. storočí zohráva významnú úlohu v medzinárodnej politike. Teraz sa už táto krajina stala globálnym hráčom.

 

"Ako teda Putin, napriek všetkým hrozbám, uspel? Čo je jeho tajomstvom?"

 

Putinove ciele zahraničnej politiky sú teraz priamočiare. Má záujem využívať medzinárodné vzťahy v prospech Ruska, aby udržal pozíciu krajiny v stabilite, ale na druhej strane sa snaží, aby sa jeho krajina stala globálnou veľmocou.

 

"Jednoduchosť Putinovej agendy vedie k cieľavedomej a nemilosrdnej taktike. Svet považuje za tvrdé a konkurenčné prostredie."

 

Ďalšou charakteristikou Putinovej kvality je šťastie. Na rozdiel od svojho predchodcu Borisa Jeľcina ukázal vysokú úroveň riadenia obrovskej krajiny. Mladosť, cieľavedomosť a trpezlivosť umožnili súčasnému lídrovi Ruska dosiahnuť nebývalé úspechy. Teraz už s tým Západ musí počítať a prehodnotiť svoj postoj – z pozície sily sa s Ruskom jednať nedá.   



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies