Čo je diétnejšie na raňajky, pizza alebo miska cereálií? Odborníčka šokuje

NETKY.SK • 6 Marec 2018, 06:00 • 2 min
Čo je diétnejšie na raňajky, pizza alebo miska cereálií? Odborníčka šokuje

Ak ste si niekedy robili starosti s tým, že si dáte nezdravé raňajky namiesto müsli, tak už nemusíte. Americká odborníčka na výživu Chelsey Amerová uviedla, že aj kúsok pizze môže byť zdravší než miska cereálií s mliekom. Obe totiž obsahujú takmer rovnaký počet kalórií, ale pizza obsahuje omnoho viac bielkovín, informoval Independent.

slovakia

left justify in out

"Priemerný kúsok pizze omnoho viac proteínov, ktoré vás zasýtia a nakopnú po celé ráno. Naviac má tiež viac tuku a omnoho menej cukru než cereálie," dodáva dietologička s tým, vďaka tomu ľudia neprežijú taký rýchly sacharidový náraz, píše server Novinky.cz.

 

Amerová uznáva, že pizza sa nedá považovať za zdravé jedlo a rozhodne ju nemožno považovať za plnohodnotnú stravu, ktorú by bolo možné konzumovať pravidelne.

 

Amerovej oponuje britská výživová poradkyňa Rhiannon Lambertová, ktorá hovorí, že pizzu nemožno označiť za zdravší výber ako misku cereálií. "Nálepkovať konkrétne jedlá môže byť kontraproduktívne. Radšej by sme sa mali zamerať na podiel živín než na počet kalórií, pretože nie všetky kalórie sú si rovné," tvrdí Lambertová.

 

Naráža na fakt, že rôzne pizze a rôzne cereálie môžu obsahovať odlišné množstvo živín. Niektoré majú viac cukru, iné viac tukov či bielkovín. Lambertová by na raňajky preferovala niečo, čo obsahuje vysoký podiel proteínov, čo je skutočne faktor, ktorý môže cereáliam chýbať.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies