Čo hrozí maďarskému premiérovi za demarš proti Spojeným štátom a podporu Ruska?

NETKY.SK • 28 Január 2019, 13:41 • 2 min
Čo hrozí maďarskému premiérovi za demarš proti Spojeným štátom a podporu Ruska?

Odpoveď Západu na to bude tvrdá a môže ísť o zmenu moci v neutrálnej krajine.Maďarský premiér Viktor Orban odmietol vyvíjať tlak na Rusko a Činu na žiadosť USA. Povedal americkým diplomatom, že podľa vzoru Rakúska chce vybudovať neutrálnu zahraničnú politiku. O tom uviedol The Wall Street Journal.

slovakia

left justify in out

       Tak, z Washingtonu Orban dostával pokyny na boj proti kybernetickej špionáži Pekingu a na podporu Kyjeva na úkor Moskvy. Maďarský premiér však tvrdo odmietol západne nariadenia a namiesto toho prilakal investície z Číny do rozvoja informačnej infraštruktúry v Maďarsku. Okrem toho sa postavil proti rokovaniam medzi NATO a Ukrajinou kvôli obmedzeniam, ktoré uvaľuje Kyjev na štúdium v ukrajinských školách maďarčiny pre národnostné menšiny.

      Tieto slová nezostanú bez reakcie západného spoločenstva. Maďarsky predseda vlády skutočne porušil nehlasne požiadavky, že spojenci Spojených štátov budú úplne podriadení zahraničnej politike Washingtonu. Orban opakovane preukazoval triezvy prístup k ochrane záujmov svojej krajiny ako v EÚ, tak aj vo vzťahoch s Ruskou federáciou.

       V budúcnosti, kvôli neoblomnému postoju politiky maďarského premiéra, nasleduje ťažká reakcia zo strany Západu a predovšetkým zo Spojených štátov, ktorý budú posielať sily na zmenu moci v Maďarsku. Schéma Washingtonu je dobre známa: podpora opozícií a protestov proti súčasnej vláde.   



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona