Čo by ti Boh nikdy nelajkol?

NETKY.SK • 1 Október 2020, 09:41 • 2 min
Čo by ti Boh nikdy nelajkol?

Okrem toho, že sociálna sieť slúži na komunikáciu s priateľom aj nepriateľom, poskytuje tiež priestor na zdieľanie fotografií, myšlienkových statusov či iného, pre jednotlivca dôležitého obsahu. Po zverejnení nastáva fáza očakávania. Lajk alebo úplná ignorácia?

slovakia

left justify in out

Boh vidí
Nie je ťažké porozumieť, že vzrastajúci počet lajkov má vplyv aj na vzrast sebavedomia. Samozrejme, niekto od popularity závisí viac, niekto menej, čo však vôbec nemení skutočnosť, že každému dobre padne vidieť, ak sa kúsok súkromného života páči aj verejne.
Boh síce virtuálny účet nemá založený, napriek tomu dobre vidí a všíma si, čo kto robí.

 

Predstieranie
Žena berie do ruky telefón. Oblečie si šaty, nalíči sa. Celý deň nemala z ničoho radosť, tvárila sa kyslejšie ako ten, čo prehltne kombináciu citróna a kyslej uhorky.

img

Na sociálnu sieť si zavesí fotografiu, nezabúda pridať minimálne desať veselých smajlíkov a predchádzajúce hodiny prifarbí tak, aby sa zdalo, že väčšej dokonalosti niet. Nazbiera lajky aj povzbudzujúce komentáre. Boh by však nikdy neklikol na tlačidlo páči sa mi to.

 

Mohlo by vás zaujímať: Boh radí, ako treba reagovať na všadeprítomné zlo

 

Dôvod je jednoduchý. On vidí viac, hľadí na motív, skúma srdce. Nepodporuje pretvárku a nechce, aby sa ktokoľvek hral na niekoho, kým nie je.

 

Nenávisť
Muž sa poháda s rodinou. Je nahnevaný na mamu, otca, manželku i suseda, ktorého nestretol hádam aj rok. Zapne si televíziu a prepne na kanál, na ktorom sa vysielajú najnovšie informácie z domova i zo zahraničia. Sleduje to a po krátkom čase naťukáva status. Je to zhluk zlosti a nenávisti, kritiky a odsúdenia.

 

img

 

Boh to neschvaľuje. Pozýva k láske, má radosť z odpustenia. Navyše opäť nazerá do duše a uvedomuje si, že muž by mal zmeniť to, čo sa zmeniť dá. Mal by sa viac usmievať, pripustiť si aj vlastný nedostatok a potom sa mu aj slnko viac nakloní.


Pochvala
Mladý človek je múdry, vytvára niečo umelecké, nad čím sa oplatí stráviť hoc aj celú noc. Výtvor si zdieľa na facebooku. Kontroluje profil raz, potom aj druhý raz. Iba jeden lajk. Iba päť lajkov. Ach. A boh k nemu vystiera ruku a hovorí: „Nebuď závislý na tom, čo si myslia ostatní. Ani hviezdam nikto nemusí vravieť, aké sú nádherné, aby takými boli."

 

O problémoch
A zasa niekto ďalší (je jedno, či muž, či žena), prežíva krízové obdobie. Vo vzťahu to nefunguje, zamestnávateľ je nespravodlivý a aj iná frustrácia ukáže svoju tvár. Prsty sa načiahnu a všetko to napíšu. O nevere, probléme v práci a každej krivde, ktorá sa odohrala od roku 1989.


Boh nemá nič proti tomu, ak sa vytvorí dôvera a zdôverí sa s ťažkosťou, jednoznačne však neschvaľuje takýto typ správania. Verejné pretriasanie totiž má iba jedno vysvetlenie - človek nerieši, radšej uteká.

 

Súvisiaci článok: Dojemné stretnutie syna s otcom, takto sa stretli prvý raz



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies